Spansk omelett

Espanjalainen perunamunakas 1

Som tilltugg till kött och korv.

8

Ingredienser

  • 4 stora potatisar
  • 1 dl olivolja
  • 1 lök
  • 4 ägg
  • salt
  • vitpeppar

Gör så här

  1. Skala och skiva lök och potatis i tunna skivor. Koka skivorna i olja i en stekpanna. Blanda väl och låt det sjuda i ca 10 minuter eller tills potatisen är mjuk. Rör om emellan. Vispa äggen i en skål och häll i den lite svalnade potatisblandningen, rör om och låt stå i 15 minuter. Lägg smöret i stekpannan och häll i blandningen. Tryck ytan slät med en stekspade. Låt stekas under lock på svag värme i ca 10-15 minuter. Vänd omeletten om du vill, använd ett fat till hjälp då du vänder omeletten. Låt svalna och servera rumstempererad.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept