Ribsit

Ribsit 1

Ribsit on syytä käsitellä ennen grilliin viemistä joko uunissa paistamalla tai keittämällä. Ribsit vain viimeistellään grillissä, jotta ne saavat pintaansa kauniin rusehtavan värin. Ribsien valmistaminen vaatii hieman vaivaa, mutta ne ovat ehdottomasti vaivan väärtejä. Nämä ovat oikea valinta etenkin aurinkoiseen kesäpäivään. Ribsit kannattaa tarjoilla esimerkiksi coleslaw-salaatin kera.

4

Ainekset

  • 1 pkt Maatiaispossun Grilliribs
Maatiaispossun Grilliribs 1

Ribsit — Ohje

  1. UUNISSA: Aseta liha uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Sirottele pintaan suolaa ja levitä marinadi. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Kypsennä uunissa 200°C:ssa n. 1 tunti. Poista folio ja pidä uunissa vielä n. 30 min tai grillaa pintaan kaunis väri. Ribsit ovat valmiit, kun liha irtoaa helposti luista. Leikkaa ribsit annospaloiksi.
  2. LIEDELLÄ: Laita ribsit kattilaan, täytä vedellä kunnes lihat peittyvät. Lisää suolaa tai lihaliemikuutio. Anna kiehua kunnes liha on pehmoista, noin tunnin verran. Voit kokeilla veitsen kärjellä onko lihaa kypsää, kun veitsi uppoaa lihaan helposti on liha valmis grilliin tai uuniin. Kaada vesi pois ja anna jäähtyä hetken, marinoi ja grillaa pintaan kaunis väri.
  3. Vinkki: Käytä lihan marinointiin marinadi ribseille -ohjetta tai kokeile grillauskastike kyljelle -ohjetta.
Ribsit ja kylki

“Nämä meidän ribsit ja kyljet vaatiikin sitten reilusti pidemmän kypsennysajan, mutta kyllä se lopputulos on odottamisen väärti. Ja kaikki nämäkin me tehdään tietenkin tuoreesta suomalaisesta ja vieläpä gm-vapaasta lihasta.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit