Ribsit

Ribsit uunissa ja grillissä valmistettuina

Ribsit kannattaa paistaa uunissa, jotta ne kypsyvät varmasti hyvin. Kannattaa kuitenkin viimeistellä ribsit grillissä, jotta ne saavat pintaansa kauniin rusehtavan värin.

Ribsien valmistaminen vaatii hieman vaivaa, mutta ne ovat ehdottomasti vaivan väärtejä. Nämä ovat oikea valinta etenkin aurinkoiseen kesäpäivään. Ribsit kannattaa tarjoilla esimerkiksi coleslaw-salaatin kera.

4 90 min

Ainekset

  • 1 pkt Maatiaispossun loin ribs

Ribsit — Ohje

  1. Aseta liha uunivuokaan lihapuoli ylöspäin. Sirottele pintaan suolaa ja levitä marinadi.
  2. Peitä vuoka alumiinifoliolla. Kypsennä ribsejä uunissa 200°C:ssa n. 1 tunti.
  3. Poista folio ja pidä uunissa vielä n. 30 min tai grillaa pintaan kaunis väri.
  4. Ribsit ovat valmiit, kun liha irtoaa helposti luista. Leikkaa ribsit annospaloiksi.

Vinkki!

Käytä lihan marinointiin marinadi ribseille -ohjetta tai grillauskastike kyljelle -ohjetta. Erinomainen ribsien marinadi löytyy myös tästä uuniribsien ohjeesta.

Ei aikaa ribsien marinoinnille? Maatiaispossun grillimaustetut spare ribsit ovat kätevä vaihtoehto itse tehdylle marinadille. Katso ohjeemme spare ribseille grillissä pekoni-parsakaalisalaatin kera!

Ribsit ja kylki

“Nämä meidän ribsit ja kyljet vaatiikin sitten reilusti pidemmän kypsennysajan, mutta kyllä se lopputulos on odottamisen väärti. Ja kaikki nämäkin me tehdään tietenkin tuoreesta suomalaisesta ja vieläpä gm-vapaasta lihasta.”

Tore, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit