Ribs

Ribsit 1

Här följer några tips för hur du lyckas med grillklassikern ribs, eller revbensspjäll. För att ribsen ska bli så bra som möjligt ska du steka dem i ugn eller koka i kastrull innan du grillar dem. Ribsen ska sen bara få lite färg på grillen. Att tillaga ribs kräver lite ansträngning men det är så värt det! Revbensspjäll är det perfekta köttet för en solig sommardag! Servera köttet med till exempel coleslaw.

4

Ingredienser

Ribs — Gör så här

  1. I UGNEN:
  2. Lägg köttet i en ugnssäker form med köttsidan uppåt. Strö över salt och häll över marinaden. Täck formen med aluminiumfolie. Ugnsstek i 200°C ca 1 timme. Ta bort folien och låt stå i ugn ytterligare ca 30 min eller ge ribsen färg på grillen. Ribsen är klara när köttet lossnar lätt från benen och har fått fin färg. Skär upp ribsen i portionsbitar.
  3. PÅ SPISEN:
  4. Sätt ribsen i en kastrull och fyll den med vatten så det täcker köttet. Tillsätt salt eller en buljongtärning. Låt koka tills köttet är mört, ca en timme. Du kan testa med en vass kniv om köttet är mört. Då det går lätt att sticka kniven i köttet är det klart för grillen eller ugnen. Häll bort vattnet och låt svalna en stund, marinera och grilla ribsen så att köttet får en fin färg.
  5. Tips: Marinera ribsen med en marinad eller grillsås för extra smak.

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept