Baconpeppargris

Pekoni-pippuripossu

Inte allt för utmanande att tillreda och väldigt smaskigt! Låter som en bra kombination? Servera med till exempel klyftpotatis och en fräsch coleslaw!

4-6

Ingredienser

  • 1 st Snellmans Innerfilé av lantgris
  • 1,5 pkt Herra Snellmans Riktig bacon
  • 0,5 dl ketchup
  • 1 tsk salt
  • 2-3 tsk svartpeppar
  • 0,5 ruukkua Libbsticka
För garnering
  • 0,25 dl ketchup
  • 1 tsk mald svartpeppar
För servering
  • 2 dl tjock jogurt
  • 1 tsk rivet citronskal
  • 1 msk saft av en citron

Baconpeppargris — Gör så här

  1. Skär några centimeter långa bitar av din putsade innerfilé. Blanda ketchup, salt, svartpeppar och bladen av örterna. Tillsätt grisbitarna och bland väl. Låt ta smak i ca 10 minuter.
  2. Linda in grisbitarna i bacon. Stek på stekpanna tills baconet är krispigt och grisfilén genomstekt. Krydda med peppar och ketchup under stekningen.
  3. Servera med citronyoughurtblandningen.
Filéer och stekar

“Filéer och stekar är det bästa man får av finländskt kött. Det gmo-fria köttet kommer direkt från våra familjegårdar hit till Jakobstad. Här skärs köttet för hand av våra professionella styckare. I denna produktkategori finns något för alla smaker.”

Robert, produktuvecklare

Rate

Dela

Kommentarer