Hoppa till innehållet
BBQ-bricka med cowboysmör

BBQ-bricka med cowboysmör

BBQ platter 1 kg

50min (varav 20min aktiv)

4

Lätt

Testa brickan där allt klickar – med äkta vara i köttväg! Eller vad sägs om en saftig brisket, lite benfria ribs och rejält kryddig korv. Serveras tillsammans med färgglada, kryddiga grönsaker och grillade potatisspett. Köttet har vi tillrett på förhand – mört och saftigt – och du behöver bara värma upp det på grillen innan det penslas med en söt och rökig karamell-glaze (medföljer i förpackningen). Allt knyts sen ihop med fylligt cowboy butter – en ljuv smörsås med citrus och örter som lyfter både kött och grönsaker till nya höjder. Perfekt för sommarkvällar, grillfest eller terrassen vid stugan.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman BBQ platter 1 kg
  • 500 g nypotatis
  • 2 rödlök
  • 1 zucchini
  • 450 g förkokta majskolvar
  • 250 g körsbärstomat
  • 200 g padron paprica
  • 4 msk olja
  • 1 tsk vitlökspulver
  • 1 tsk paprikapulver
  • 1 tsk salt
  • 6 grillspett
Cowboy butter -sås
  • 75 g smör
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 citronsaft och skal
  • 1 msk dijon- senap
  • 2 tsk rökt paprikapulver
  • 1 tsk röd chilipulver
  • 0.25 tsk salt
  • 0.5 kruka persilja
  • 0.5 kruka gräslök

Instruktioner

  1. Förbered cowboy butter-smörsåsen. Skala och finhacka vitlöken. Riv citronskalet och pressa ur saften. Smält smör i en kastrull och tillsätt alla ingredienser utom örterna. Låt koka upp och ta sen av värmen. Tillsätt örter och mixa med stavmixer. Häll såsen i en serveringsskål.

  2. Lägg grillspetten i blöt i vatten.

  3. Tvätta potatisarna och koka dem i saltat vatten i ca. 10 minuter. Trä potatisarna på spett.

  4. Skala rödlökarna och skär i klyftor. Skär zucchinin i 2 cm långa bitar och majsen i 3 cm långa bitar. Lägg alla skurna grönsaker samt körsbärstomater med skaft, padronpaprikor och potatisspett i en låg form. Ringla olja över grönsakerna och krydda med vitlökspulver, paprikapulver och salt. Massera in oljan och kryddorna.

  5. Värm köttet på svag värme i grillen (till exempel på övre gallret) i ca 20 minuter eller i ugnen på 200 grader i cirka 25 minuter. Höj värmen och grilla slutligen 1–2 minuter på var sida. Pensla slutligen glaze på köttet i slutet av grillningen. Grilla korvarna på medelvärme i cirka 5–10 minuter. Skiva upp kött och korvar.

  6. Grilla grönsakerna, exempelvis på en grillpanna eller i en grillkorg, tills de får en fin färg.

  7. Bygg din grillbricka. Lägg snyggt upp sås, det skivade köttet och korven på serveringsfat och placera ut grönsakerna runt köttet.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 600 g
Energi 903 kJ / 217 kcal 5420 kJ / 1304 kcal
Fett 15.8 g 95.1 g
- varav mättat fett 5.8 g 34.6 g
Kolhydrat 8.6 g 51.7 g
- varav sockerarter 2.6 g 15.6 g
Protein 9 g 54 g
Fiber 1.3 g 7.6 g
Salt 1.3 g 7.7 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Testa brickan där allt klickar – med äkta vara i köttväg! Eller vad sägs om en saftig brisket, lite benfria ribs och rejält kryddig korv. Serveras tillsammans med färgglada, kryddiga grönsaker och grillade potatisspett. Köttet har vi tillrett på förhand – mört och saftigt – och du behöver bara värma upp det på grillen innan det penslas med en söt och rökig karamell-glaze (medföljer i förpackningen). Allt knyts sen ihop med fylligt cowboy butter – en ljuv smörsås med citrus och örter som lyfter både kött och grönsaker till nya höjder. Perfekt för sommarkvällar, grillfest eller terrassen vid stugan.

fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan