Corn dogs med sellerisalsa
4
45min tillagningstid + 45min total tid
Medel
Ingredienser
Corn dogs
- 1 pkt Snellman Cheddar grillkorv 230 g
- 2 dl vetemjöl
- 1.5 dl majsmjöl
- 1 msk socker
- 1.5 tsk bakpulver
- 1 ägg
- 2 dl mjölk
- 1 msk olja
- olja 0,5 l till fritt
- 4 grillspett
Sellerisalsa
- 2 bladselleri
- 0.5 grön paprika
- 0.5 kruka bladpersilja
- 1 vitlökslyftor
- 2 msk olivolja
- 2 msk vitvinsvinäger
- en nypa socker
- 0.5 tsk salt
Instruktioner
Tillred sellerisalsan. Finhacka selleri, paprika och jalapeño till små, små bitar och ställ i en skål. Hacka också vitlök och persilja och rör ned i skålen. Häll i olja, vinäger, salt och socker och rör om. Ställ i kylskåpet och låt ta smak.
Halvera grillkorvarna och torka av dem med hushållspapper för att degen skall fästa bättre. Tryck en pinne genom korven på längden, men inte hela vägen igenom. Tänk slickepinne!
Tillred degen. Rör först ihop de torra ingredienserna i en skål. Fyll på med ägg, mjölk och olja. Rör till en jämn smet. Tillsätt vid behov mer mjölk för konsistensen. Smeten skall vara tjock och aningen kladdig, så du kan spela lite med mjölken. Placera sen degen i en hög och smal behållare, till exempel ett glas eller stavmixerns behållare, det underlättar korvdoppandet.
Häll olja i en tjockbottnad kastrull. Värm upp till ca 180 grader. Doppa korven i degen så att den täcks helt av smet. Avlägsna överlopps smet och doppa försiktigt korven i den varma oljan och låt koka i ca 3 minuter eller tills din corn dog fått vacker gyllenbrun färg på ytan. Upprepa processen med alla dina åtta corn dogs.
Servera direkt med sellerisalsa och majonnäs.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 200 g | |
---|---|---|
Energi | 1372 kJ / 331 kcal | 2743 kJ / 662 kcal |
Fett | 26.9 g | 53.9 g |
- varav mättat fett | 4.9 g | 9.8 g |
Kolhydrat | 13.9 g | 27.9 g |
- varav sockerarter | 4 g | 8 g |
Protein | 8 g | 15 g |
Fiber | 0.9 g | 1.9 g |
Salt | 1.4 g | 2.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.