Hoppa till innehållet
Grillad kassler

Grillad kassler

4

Grillad kassler som får sjuda länge i en god buljong i ugn och färdigställs på grillen. Vi på Snellman kan gott rekommendera detta recept. Testa du också, resultatet blir garanterat en utsökt smakupplevelse!

Ingredienser

  • 1 pkt Kassler av lantgris
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk pepparmix
  • 1 msk matolja
  • 4 dl köttbuljong
  • 5 dl hackade rotfrukter (morot, selleri, palsternacka, kålrot)
  • 1 lök
  • 1 chili
  • 1 dl valfri grillsås till servering

Instruktioner

Skär upp kasslern i tjocka biffar. Krydda kasslerbiffarna och låt köttet stå i rumstemperatur i 30 minuter

Bryn biffarna i olja, flytta köttet från stekpannan till en ugnsform. Häll i köttbuljongen i formen. Tillsätts de hackade rotfrukterna, löken och chilin. Täck formen med lock eller folie. Stek i ugn i 150 grader i 2-2 ½ timme. Låt kylas

Ta upp biffarna ur buljongen, pensla dem med grillsås och grilla.

Servera med marinerade grönsaker.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan