Grillad kassler
4
Grillad kassler som får sjuda länge i en god buljong i ugn och färdigställs på grillen. Vi på Snellman kan gott rekommendera detta recept. Testa du också, resultatet blir garanterat en utsökt smakupplevelse!
Ingredienser
- 1 pkt Kassler av lantgris
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk pepparmix
- 1 msk matolja
- 4 dl köttbuljong
- 5 dl hackade rotfrukter (morot, selleri, palsternacka, kålrot)
- 1 lök
- 1 chili
- 1 dl valfri grillsås till servering
Instruktioner
Skär upp kasslern i tjocka biffar. Krydda kasslerbiffarna och låt köttet stå i rumstemperatur i 30 minuter
Bryn biffarna i olja, flytta köttet från stekpannan till en ugnsform. Häll i köttbuljongen i formen. Tillsätts de hackade rotfrukterna, löken och chilin. Täck formen med lock eller folie. Stek i ugn i 150 grader i 2-2 ½ timme. Låt kylas
Ta upp biffarna ur buljongen, pensla dem med grillsås och grilla.
Servera med marinerade grönsaker.