Hoppa till innehållet
Grillad nötbringa, morotspuré och Bourgonesås

Grillad nötbringa, morotspuré och Bourgonesås

4

Nötbringan är hur god som helst som sådan, men med exempelvis små tips ger du hemmafronten en matupplevelse på restaurangnivå.

Ingredienser

Liha
  • 500 g Snellman extramör nötbringa
  • 2 msk olja
Bourgonesås
  • 2 msk syltlökar
  • 3 skivor Herra Snellmans Riktig bacon
  • 2,5 dl rödvinssås
Morotspuré
  • 6 morötter
  • 6 potatisar
  • 1 - 1,5 dl grädde
  • salt

Instruktioner

Kött
  1. Skär tre centimeter tjocka skivor av bringan. Pensla med olja och grilla dom vackra.

Bourgonesås
  1. Gör kuber av ditt inhemska bacon, avlägsna vätskan från löken. Stek lök och bacon på pannan och koka upp i rödvinssåsen.

Morotspuré
  1. Skala och hacka potatis och morot och koka tills de är mjuka. Koka upp grädden och mosa ihop morötter och potatis i puréen. Salta väl.

Nötbringan är hur god som helst som sådan, men med exempelvis små tips ger du hemmafronten en matupplevelse på restaurangnivå.

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan