
Grillad nötbringa, morotspuré och Bourgonesås
4
Nötbringan är hur god som helst som sådan, men med exempelvis små tips ger du hemmafronten en matupplevelse på restaurangnivå.
Ingredienser
Liha
- 500 g Snellman extramör nötbringa
- 2 msk olja
Bourgonesås
- 2 msk syltlökar
- 3 skivor Herra Snellmans Riktig bacon
- 2,5 dl rödvinssås
Morotspuré
- 6 morötter
- 6 potatisar
- 1 - 1,5 dl grädde
- salt
Instruktioner
Kött
-
Skär tre centimeter tjocka skivor av bringan. Pensla med olja och grilla dom vackra.
Bourgonesås
-
Gör kuber av ditt inhemska bacon, avlägsna vätskan från löken. Stek lök och bacon på pannan och koka upp i rödvinssåsen.
Morotspuré
-
Skala och hacka potatis och morot och koka tills de är mjuka. Koka upp grädden och mosa ihop morötter och potatis i puréen. Salta väl.
Nötbringan är hur god som helst som sådan, men med exempelvis små tips ger du hemmafronten en matupplevelse på restaurangnivå.