
Kebabspett med ris
Riktiga kebabspett 225 g10min
2
Lätt
När du är ute efter något snabbt och smakrikt i vardagen har du hittar rätt! Snellmans nya kebabspett – färdiga, tillsatsfria och klara att stekas – gör matlagningen smidig. En snabb sväng i stekpannan och upplägg på tallrik, så är det klart. En fräsch grekisk sallad tillför lätthet och karaktär, medan krämig tzatziki och kebabsås rundar av helheten perfekt. Enkelt, snabbt och riktigt gott!
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Riktiga kebabspett 225 g
- 200 g körsbärstomat
- 0.5 gurka
- 0.5 rödlök
- 0.5 kruka persilja
- 100 g tsatsiki grekisk yoghurtsås
- 4 msk kebabdressing
- 2 tsk olja för stekning
- 1 pss (à 250 g) färdigris
Instruktioner
-
Halvera körsbärstomaterna. Skär gurkan i bitar. Skala och strimla rödlöken. Finhacka bladpersiljan. Blanda körsbärstomater, gurka, rödlök och bladpersilja i en skål till en sallad.
-
Stek spetten i oljad stekpanna, vänd då och då.
-
Värm riset enligt anvisningarna på förpackningen.
-
Bygg portionen: bred ut ris på tallriken. Toppa med sallad och tzatziki. Lägg de stekta kebabspetten ovanpå och avsluta med kebabsås.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 493 kJ / 118 kcal | 2217 kJ / 531 kcal |
Fett | 6.3 g | 28.4 g |
- varav mättat fett | 2.3 g | 10.3 g |
Kolhydrat | 9.6 g | 43.2 g |
- varav sockerarter | 1.6 g | 7.4 g |
Protein | 5 g | 23 g |
Fiber | 1.2 g | 5.5 g |
Salt | 0.7 g | 3.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
När du är ute efter något snabbt och smakrikt i vardagen har du hittar rätt! Snellmans nya kebabspett – färdiga, tillsatsfria och klara att stekas – gör matlagningen smidig. En snabb sväng i stekpannan och upplägg på tallrik, så är det klart. En fräsch grekisk sallad tillför lätthet och karaktär, medan krämig tzatziki och kebabsås rundar av helheten perfekt. Enkelt, snabbt och riktigt gott!