Knackkorvspotatis & lök-remouladsås
8
1h total tid
Lätt
Ingredienser
Knackkorvpotatis
- 1 kg potatis
- 500 g grön sparris
- 400 g körsbärstomat
- 2 msk olivolja
- 1 tsk fingersalt
- 2 pkt Snellman Eetvartti grillkorv 400 g
- 1 svartpeppar från kvarn
Sås till grillning
- 0.5 dl rypsolja
- 0.25 dl sojasås
- 0.5 dl mörk sirap
- 1 msk citron saft
- 2 vitlökslyftor, krossade
- 0.5 tsk rökt paprikapulver
- 0.25 tsk cayennepeppar
- 1 svartpeppar från kvarn
Örtolja
- 1 kruka oregano
- 1 kruka persilja
- 0.75 dl rypsolja
- 0.25 dl olivolja
- 1 msk citron saft
- 2 tsk socker
- 0.5 tsk salt
- 1 svartpeppar från kvarn
Lök-remouladsås
- 1 dl majonnäs
- 100 g crème fraiche
- 1 msk senap
- 1 bananschalottenlök
- 1 vitlökslyftor
- 1 vårlöksstjälke
- 1 svartpeppar från kvarn
- 0.5 tsk salt
För grillning
- 1 rypsolja
Instruktioner
Förbered lök-remouladsåsen (se anvisningar nedan) och låt dra i kylskåpet.
Skala potatisarna vid behov och skiva dem till ordentliga bitar. Koka potatisskivorna lätt i saltat vatten till de är nästan klara (ca. 15 minuter) och häll ut vattnet.
Värm upp grillen i god tid innan grillningen.
Skala sparrisen lätt vid behov och skär av deras träiga ändor. Dela sparrisarna och tomaterna i några foliepaket, ringla olivolja över grönsakerna, strö över fingersalt och svartpeppar och slut paketen noggrant.
Förbered såsen för grillningen genom att vispa ingredienserna omsorgsfullt tillsammans. Förbered också örtoljan genom att blanda sköljda oregano- och persiljeblad med resten av ingredienserna till en jämn blandning med en mixer eller stavmixer. Smaka och tillsätt citronsaft, socker och kryddor vid behov.
Skär i grillkorvarnas yta en tämligen tät fåra. Grilla korvarna på relativt låg värme, vänd dem ofta och pensla dem ofta med grillningssåsen. Lägg även sparris- och tomatpaketen på grillen och låt dem mogna på medelhög värme i ca 10 minuter; var försiktig att inte överkoka sparrisarna. Rulla de förkokta potatisskivorna i rybsolja och grilla tills de är gyllenbruna och har en krispig yta. Tillsätt salt och svartpeppar.
Färdigställ maträtterna genom att stapla först potatis och sedan sparris på serveringsfatet. Ringla örtolja över grönsakerna och lägg på knackkorvarna och tomaterna. Servera knackkorvspotatis varm och tillsammans med lök-remouladsåsen.
Lök-remouladsås:
Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stycka även vårlöken i små bitar. Blanda majonnäs, crème fraïche, senap och lökbitarna och smaka av med svartpeppar och vid behov med en nypa salt. Låt dra i kylskåpet i minst en halv timme innan servering.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 380 g | |
---|---|---|
Energi | 777 kJ / 187 kcal | 2953 kJ / 712 kcal |
Fett | 14.8 g | 56.1 g |
- varav mättat fett | 3.7 g | 14 g |
Kolhydrat | 7.4 g | 28.1 g |
- varav sockerarter | 2.9 g | 11.2 g |
Protein | 5 g | 19 g |
Fiber | 1.2 g | 4.7 g |
Salt | 1.1 g | 4.1 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.