Knackkorvspotatis & lök-remouladsås
Eetvartti grillkorv 400 g1h
8
Lätt
Ingredienser
Knackkorvpotatis
- 1 kg potatis
 - 500 g grön sparris
 - 400 g körsbärstomat
 - 2 msk olivolja
 - 1 tsk fingersalt
 - 2 pkt Snellman Eetvartti grillkorv 400 g
 - 1 svartpeppar från kvarn
 
Sås till grillning
- 0.5 dl rypsolja
 - 0.25 dl sojasås
 - 0.5 dl mörk sirap
 - 1 msk citron saft
 - 2 vitlökslyftor, krossade
 - 0.5 tsk rökt paprikapulver
 - 0.25 tsk cayennepeppar
 - 1 svartpeppar från kvarn
 
Örtolja
- 1 kruka oregano
 - 1 kruka persilja
 - 0.75 dl rypsolja
 - 0.25 dl olivolja
 - 1 msk citron saft
 - 2 tsk socker
 - 0.5 tsk salt
 - 1 svartpeppar från kvarn
 
Lök-remouladsås
- 1 dl majonnäs
 - 100 g crème fraiche
 - 1 msk senap
 - 1 bananschalottenlök
 - 1 vitlökslyftor
 - 1 vårlöksstjälke
 - 1 svartpeppar från kvarn
 - 0.5 tsk salt
 
För grillning
- 1 rypsolja
 
Instruktioner
- 
Förbered lök-remouladsåsen (se anvisningar nedan) och låt dra i kylskåpet.
 - 
Skala potatisarna vid behov och skiva dem till ordentliga bitar. Koka potatisskivorna lätt i saltat vatten till de är nästan klara (ca. 15 minuter) och häll ut vattnet.
 - 
Värm upp grillen i god tid innan grillningen.
 - 
Skala sparrisen lätt vid behov och skär av deras träiga ändor. Dela sparrisarna och tomaterna i några foliepaket, ringla olivolja över grönsakerna, strö över fingersalt och svartpeppar och slut paketen noggrant.
 - 
Förbered såsen för grillningen genom att vispa ingredienserna omsorgsfullt tillsammans. Förbered också örtoljan genom att blanda sköljda oregano- och persiljeblad med resten av ingredienserna till en jämn blandning med en mixer eller stavmixer. Smaka och tillsätt citronsaft, socker och kryddor vid behov.
 - 
Skär i grillkorvarnas yta en tämligen tät fåra. Grilla korvarna på relativt låg värme, vänd dem ofta och pensla dem ofta med grillningssåsen. Lägg även sparris- och tomatpaketen på grillen och låt dem mogna på medelhög värme i ca 10 minuter; var försiktig att inte överkoka sparrisarna. Rulla de förkokta potatisskivorna i rybsolja och grilla tills de är gyllenbruna och har en krispig yta. Tillsätt salt och svartpeppar.
 - 
Färdigställ maträtterna genom att stapla först potatis och sedan sparris på serveringsfatet. Ringla örtolja över grönsakerna och lägg på knackkorvarna och tomaterna. Servera knackkorvspotatis varm och tillsammans med lök-remouladsåsen.
 
Lök-remouladsås:
- Skala och finhacka schalottenlök och vitlök. Stycka även vårlöken i små bitar. Blanda majonnäs, crème fraïche, senap och lökbitarna och smaka av med svartpeppar och vid behov med en nypa salt. Låt dra i kylskåpet i minst en halv timme innan servering.
 
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 380 g | |
|---|---|---|
| Energi | 777 kJ / 187 kcal | 2953 kJ / 712 kcal | 
| Fett | 14.8 g | 56.1 g | 
| - varav mättat fett | 3.7 g | 14 g | 
| Kolhydrat | 7.4 g | 28.1 g | 
| - varav sockerarter | 2.9 g | 11.2 g | 
| Protein | 5 g | 19 g | 
| Fiber | 1.2 g | 4.7 g | 
| Salt | 1.1 g | 4.1 g | 
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.