Makkaraperunat & sipuli-rémouladekastike

Makkaraperunat & sipuli-rémouladekastike 1

Makkaraperunat on klassikkoruoka, joka maistuu monelle. Tämä resepti oli mukana All Natural -reseptikilpailussa, jossa haastoimme 9 ruokabloggaajaa kehittämään oman, täysin lisäaineettoman reseptin valitsemastaan All Natural -tuotteesta. Tämän reseptin teki Muista Syödä Välillä -blogin Rommirusina. Nämä makkaraperunat saavat kaverikseen parsaa ja kirsikkatomaatteja sekä maukkaan rémouladekastikkeen.

Ps. Olemme muuttaneet receptiä vastaamaan tuotevalikoimaamme.

5

Ainekset

Makkaraperunat:
  • 1 kg perunoita
  • 500 g vihreää parsaa
  • 400 g kirsikkatomaatteja
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • sormisuolaa
  • mustapippuria myllystä
  • 8 Eetvarttia
Grillauskastike:
  • 0.5 dl rypsiöljyä
  • 0.25 dl soijakastiketta
  • 0.5 dl tummaa siirappia
  • 1 rkl sitruunamehua (noin puolikkaan ison sitruunan mehu)
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 0.5 tl savupaprikajauhetta
  • 0.25 tl cayennepippuria
  • mustapippuria myllystä
Yrttiöljy:
  • 1 prk tuoretta oreganoa
  • 1 prk tuoretta persiljaa
  • 0.75 dl rypsiöljyä
  • 0.25 dl oliiviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua (noin puolikkaan ison sitruunan mehu)
  • 2 tl sokeria
  • 0.5 tl suolaa
  • mustapippuria myllystä
Grillaamiseen:
  • rypsiöljyä
Sipuli-rémouladekastike:
  • 1 dl majoneesia
  • 100 g ranskankermaa
  • 1 rkl sinappia
  • 1 iso banaanisalottisipuli
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 1 kevätsipulinvarsi
  • mustapippuria myllystä
  • suolaa

Makkaraperunat & sipuli-rémouladekastike — Ohje

  1. Valmista sipuli-rémouladekastike tekeytymään jääkaappiin.
  2. Kuori perunat tarvittaessa ja lohko ne ronskin kokoisiksi paloiksi.
  3. Keitä perunalohkot kevyesti suolatussa vedessä lähes kypsiksi (noin 15 minuutin ajan) ja valuta kuiviksi.
  4. Laita grilli lämpenemään hyvissä ajoin ennen grillauksen aloittamista.
  5. Kuori parsat tarvittaessa kevyesti ja leikkaa pois niiden puiset varsien alaosat.
  6. Jaa parsat sekä tomaatit muutamaan folionyyttiin, pirskottele kasvisten päälle oliiviöljyä, sormisuolaa sekä mustapippuria ja sulje nyytit huolellisesti.
  7. Valmista grillauskastike vispaamalla kastikkeen ainekset huolellisesti keskenään
  8. Valmista myös yrttiöljy yhdistämällä huuhdellut oreganon sekä persiljan lehdet muihin yrttiöljyn aineksiin ja ajamalla seos tasaiseksi tehosekoittimessa tai sauvasekoitinta käyttäen. Maistele ja lisää sitruunamehua, sokeria sekä mausteita tarvittaessa.
  9. Viiltele grillimakkaroiden pintoihin tiheähkö kevyt viilloitus.
  10. Grillaa makkaroita suhteellisen miedolla lämmöllä usein käännellen ja sivele makkaroita grillaamisen aikana useaan otteeseen grillauskastikkeella.
  11. Nosta myös parsa- sekä tomaattinyytit grilliin ja anna niiden kypsyä keskilämmöllä noin 10 minuutin ajan. Varo ylikypsentämästä parsoja.
  12. Pyöräytä esikeitetyt perunalohkot rypsiöljyssä ja grillaa niihin kauttaaltaan rapea paistopinta.
  13. Mausta perunat suolalla sekä mustapippurilla.
  14. Kokoa annokset pinoamalla tarjoiluastialle ensiksi perunoita sekä parsaa.
  15. Pirskottele kasvisten pinnalle yrttiöljyä ja nostele makkarat sekä tomaatit niiden päälle.
  16. Tarjoile makkaraperunat kuumina sipuli-rémouladen kera.
Sipuli-Rémouladekastike:
  1. Kuori ja hienonna salotti- sekä valkosipuli. Suikaloi myös kevätsipuli ohueksi
  2. Sekoita majoneesi, ranskankerma, sinappi sekä sipulisilput keskenään ja mausta kastike mustapippurilla sekä tarvittaessa ripauksella suolaa
  3. Anna tekeytyä jääkaapissa vähintään puoli tuntia ennen tarjoilua.

Vinkki!

Katso myös miten syntyvät makkaraperunat kahdella tapaa; perunavene ja makkarakuppi.

Grillimakkarat

“Kyllä grillimakkara on yksi suomalaisten ikisuosikeista ja siksi me halutaan tehdä nämä omamme niin hyvin kuin osataan. Me laitetaan makkaraan paljon lihaa ja niin vähän lisäaineita kuin mahdollista. Eikä näissä ole kamaraa tai koneellisesti eroteltua lihaakaan, vaan ihan käsin leikattua suomalaista possua ja nautaa. Ja viimeistään maistamallahan tuon huomaa.”

Kai, tuotekehittäjä

Arvioi

Jaa

Kommentit