Hoppa till innehållet
Läcker ranchpasta med filébitar av lantgris

Läcker ranchpasta med filébitar av lantgris

Snabba och krispiga filébitar ranch av lantgris 300 g

45min (varav 15min aktiv)

4

Lätt

Makeaksi paahtuneet kirsikkatomaatit ja punasipuli, Maatiaispossun rapeat pikkufileet ja pehmeästi maustettu ranch-kastike – tästä syntyy pasta, joka on yhtä aikaa täyteläinen ja raikas. Annos viimeistellään tuoreilla yrteillä. Tämä pasta sopii viikonlopun herkutteluun, mutta valmistuu näppärästi myös kiireisenä arki-iltana! Silloin kastikkeen kanssa voi hieman oikaista ja käyttää valmista ranch-dippiä.

Ingredienser

Ranch-sås
  • 2 dl surmjölk
  • 1 dl majonnäs
  • 2 vitlökslyftor
  • 1 kruka persilja
  • 1 kruka gräslök
  • 1 msk citron saft
  • 1 tsk dijon- senap
  • 0.3 tsk salt
  • 0.3 tsk grovmald svartpeppar
  • 0.1 tsk tabasco

Instruktioner

  1. Skala rödlöken och skär i klyftor. Lägg cocktailtomater och lök i en ugnsform. Ringla över olja, salt och peppar. Rör om. Rosta i 225-gradig ugn ca 20 minuter.

  2. Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.

  3. Gör sås. Skala och riv vitlöksklyftorna. Finhacka bladpersilja och gräslök. Spara hälften av de hackade örterna för dekoration. Rör ihop alla ingredienser i en skål.

  4. Spara 2 dl kokvatten. Häll av pastan och blanda ihop den med de rostade grönsakerna i ugnsformen. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.

  5. Tillred Snellmans snabba och krispiga filébitar av lantgris i airfryer på 180 grader i 7–8 minuter. Du kan också steka köttet i panna.

  6. Lägg upp portionen. Fyll din tallrik med pasta och tomater. Toppa med sås och några filébitar. Avsluta med att strö lite örter och dill över portionen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 450 g
Energi 585 kJ / 140 kcal 2634 kJ / 629 kcal
Fett 6.1 g 27.4 g
- varav mättat fett 1.2 g 5.3 g
Kolhydrat 15 g 67.7 g
- varav sockerarter 2.6 g 11.6 g
Protein 5 g 25 g
Fiber 1.4 g 6.5 g
Salt 0.5 g 2.3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Makeaksi paahtuneet kirsikkatomaatit ja punasipuli, Maatiaispossun rapeat pikkufileet ja pehmeästi maustettu ranch-kastike – tästä syntyy pasta, joka on yhtä aikaa täyteläinen ja raikas. Annos viimeistellään tuoreilla yrteillä. Tämä pasta sopii viikonlopun herkutteluun, mutta valmistuu näppärästi myös kiireisenä arki-iltana! Silloin kastikkeen kanssa voi hieman oikaista ja käyttää valmista ranch-dippiä.

fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan