
Läcker ranchpasta med filébitar av lantgris
Snabba och krispiga filébitar ranch av lantgris 300 g45min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snabba och krispiga filébitar ranch av lantgris 300 g
- 300 g pasta (t ex Rigatoni)
- 500 g körsbärstomat
- 2 rödlök
- 2 msk olivolja
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Ranch-sås
- 2 dl surmjölk
- 1 dl majonnäs
- 2 vitlökslyftor
- 1 kruka persilja
- 1 kruka gräslök
- 1 msk citron saft
- 1 tsk dijon- senap
- 0.3 tsk salt
- 0.3 tsk grovmald svartpeppar
- 0.1 tsk tabasco
Instruktioner
-
Skala rödlöken och skär i klyftor. Lägg cocktailtomater och lök i en ugnsform. Ringla över olja, salt och peppar. Rör om. Rosta i 225-gradig ugn ca 20 minuter.
-
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
-
Gör sås. Skala och riv vitlöksklyftorna. Finhacka bladpersilja och gräslök. Spara hälften av de hackade örterna för dekoration. Rör ihop alla ingredienser i en skål.
-
Spara 2 dl kokvatten. Häll av pastan och blanda ihop den med de rostade grönsakerna i ugnsformen. Tillsätt eventuellt lite av kokvattnet.
-
Tillred Snellmans snabba och krispiga filébitar av lantgris i airfryer på 180 grader i 7–8 minuter. Du kan också steka köttet i panna.
-
Lägg upp portionen. Fyll din tallrik med pasta och tomater. Toppa med sås och några filébitar. Avsluta med att strö lite örter och dill över portionen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 450 g | |
---|---|---|
Energi | 585 kJ / 140 kcal | 2634 kJ / 629 kcal |
Fett | 6.1 g | 27.4 g |
- varav mättat fett | 1.2 g | 5.3 g |
Kolhydrat | 15 g | 67.7 g |
- varav sockerarter | 2.6 g | 11.6 g |
Protein | 5 g | 25 g |
Fiber | 1.4 g | 6.5 g |
Salt | 0.5 g | 2.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.