Micke Björklunds ultimata grillkorvstillbehören
30min
4
Lätt
Den godaste grillkorven behöver också gott sällskap! Micke Björklund bjuder på sina bästa tips för att du skall kunna duka upp en riktigt kunglig korvbuffé i sommar! Kolla in videoreceptet på läckerheterna till Snellmans riktiga grillkorv!
Ingredienser
Coleslaw
- 250 g vitkål
- 1 står morotter
- 1 äpple
- 0.5 dl majonnäs
- 0.5 dl smetana
- 2 tsk dijon- senap
- 0.25 saft från en citron
- 1 tsk salt
- 2 tsk socker
- svartpeppar
Inlagda senapskorn
- 1.5 dl gula senapskorn
- 0.7 dl vatten
- 0.7 dl socker
- 1.7 dl äppelvinäger
- 2 tsk salt
Rostad lök
- 1 stor lök
- 0.5 dl majsstärkelse
- 5 dl rypsolja
- 0.5 tsk salt
Gurksallad
- 0.5 röd paprika
- 0.5 lök
- 1.5 dl ättikslag
- 0.5 dl majonnäs
- 1 dl smetana
- 1 tsk senap
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
Instruktioner
Coleslaw:
- Finstrimla kålen, äpplet och moroten och lägg dem i en skål.
- Tillsätt socker och salt i kålen och massera in det, låt det sedan stå 15 minuter och krama ur så mycket vätska som möjligt.
- Blanda grönsakerna med resten av ingredienserna.
Inlagda senapskorn:
- Lägg alla ingredienser i en kastrull och låt koka på medelvärme tills det mesta av vätskan har kokat bort.
Rostad lök:
- Värm oljan till 120-130 grader.
- Dela och skiva löken tunt och vänd skivorna i majsstärkelse. Lägg dem i en sil och skaka av all överlopps majsstärkelse.
- Lägg löken i omgångar den varma oljan och rör om då och då så de inte bränner.
- Lyft upp löken på ett hushållspapper när den fått fin färg och smaka av med salt.
- Låt svalna och förvara i en lufttät burk.
Gurksallad:
- Stek paprika bitarna mjuka i lite olja och låt svalna.
- Blanda resten av ingredienserna och tillsätt paprikan.
Tips
Ketchup: se tidigare recept: här.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering g | |
---|---|---|
Energi | 1353 kJ / 328 kcal | 0 kJ / 0 kcal |
Fett | 30.9 g | 0 g |
- varav mättat fett | 2.9 g | 0 g |
Kolhydrat | 9.1 g | 0 g |
- varav sockerarter | 7.4 g | 0 g |
Protein | 2 g | 0 g |
Fiber | 1.7 g | 0 g |
Salt | 1.2 g | 0 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.