Pepprig Petite Tender med nektarinsallad
4
Kronjuvelen av sommarens grillnyheter är den inhemska Petite tender. Den är en av de absolut möraste bitarna och lämpar sig att användas på samma sätt som en innerfilé. Grilla hel i cirka 10 minuter, tills innertemperaturen ligger kring 54-58 ° C.
Detta recept är framtaget i samarbete med Satokausi.fi.
Ingredienser
Nektarinsallad
- 6 nektariner (ca.)
- 250 g halloumiost
- 1 stjälk av salladslök
- färsk mynta
Pepprig Petite Tender
- 1-2 paket Snellman Petite Tender - kött (ca.600g)
Pepprig rub - kryddblandning
- 2 tsk grönpeppar
- 2 tsk rosépeppar
- 2 tsk svartpeppar
- 2 msk rörsocker
- 1 tsk salt
Dessutom
- stektermometer
- foliepapper
Instruktioner
Ta fram köttet i rumstemperatur senast en halvtimme innan grillning.
Förbered kryddblandningen. Stek pepparn i en stekpanna ca. 5 minuter på medelvärme så att de doftar lätt rostat. Låt pepparblandningen kallna.
Krossa sedan den rostade pepparn, rörsockret och saltet i en mortel tills det blir ett fint pulver. Massera in en rejäl mängd av kryddblandningen på köttets yta och låt den sedan stå tills grillning.
Förbered sedan nektarinsalladens ingredienser. Dela nektarinerna och ta bort kärnan. Skär halloumiosten i ca. 1,5 cm breda skivor. Hacka salladslöken och myntan i mindre bitar och lägg dem sedan åt sidan.
Bryn köttets yta på grillens varmaste område i ungefär 2-3 minuter per sida. Flytta köttet sedan till en svalare plats på grillen och fortsätt grilla tills köttets innertemperatur är 54-58 ºC.
Lägg köttet i folie och låt det dra 5-10 minuter. Grilla under tiden nektarinerna och halloumiskivorna så att de blir gyllenbruna på båda sidorna.
Lägg upp nektarinhalvorna och halloumiskivorna växelvis på ett fat och strö på salladslöken och myntan. Skär upp köttet i tunna skivor och servera tillsammans med salladen.