
Rostad pasta med nduja och körsbärstomater
Bäst på pizzan ndujacrunch 100 g30min (varav 15min aktiv)
4
Lätt
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Bäst på pizzan ndujacrunch 100 g
- 300 g pennepasta
- 2 msk smör
- 1 msk olivolja
- 3 dl vatten
- 2 msk köttfond
- 500 g passerade tomater
- 1 tsk torkad timjam
- 250 g körsbärstomat
- 1 paket (á 125g) buffalomozzarella
- 0.5 kruka basilika
- 1 msk honung
- 0.5 tsk grovmald svartpeppar
Instruktioner
-
Bryn ndujacrunch i stekpanna och lägg åt sidan på en tallrik. Torka ur pannan vid behov.
-
Hetta upp smör och olja i en panna med lock. Tillsätt pasta och rosta 5–7 minuter på medelvärme under omrörning tills pastan fått en gyllengul färg.
-
Fyll på med vatten, köttfond, passerade tomater och timjan. Rör om och låt sjuda på svag värme under lock. Rör om då och då, under 12–14 minuter, tills pastan är klar.
-
Halvera körsbärstomaterna och placera ovanpå pastan. Riv över mozzarella och strö på ndujacrunch. Täck med lock och låt sjuda ytterligare 2–3 minuter. Avsluta med färsk basilika, lite honung och ett par drag svartpeppar ur kvarn.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 578 kJ / 138 kcal | 2313 kJ / 551 kcal |
Fett | 5.4 g | 21.5 g |
- varav mättat fett | 2.6 g | 10.3 g |
Kolhydrat | 16.1 g | 64.5 g |
- varav sockerarter | 3.1 g | 12.5 g |
Protein | 6 g | 22 g |
Fiber | 1.4 g | 5.4 g |
Salt | 0.7 g | 2.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.