Hoppa till innehållet
Rostad pasta med nduja och körsbärstomater

Rostad pasta med nduja och körsbärstomater

Bäst på pizzan ndujacrunch 100 g

30min (varav 15min aktiv)

4

Lätt

Fyllig, het och överraskande enkel! Rostad pasta med nduja och körsbärstomater får sin smak från vår Bäst på pizzan- ndujacrunch och från det faktum att pastan rostas lätt i pannan innan vätska tillsätts. När man sedan blandar i körsbärstomater, mozzarella, örter och en skvätt honung uppstår en fyllig men friskt nyanserad rätt för både den enkla vardagen och ljuva helgstunder.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Bäst på pizzan ndujacrunch 100 g
  • 300 g pennepasta
  • 2 msk smör
  • 1 msk olivolja
  • 3 dl vatten
  • 2 msk köttfond
  • 500 g passerade tomater
  • 1 tsk torkad timjam
  • 250 g körsbärstomat
  • 1 paket (á 125g) buffalomozzarella
  • 0.5 kruka basilika
  • 1 msk honung
  • 0.5 tsk grovmald svartpeppar

Instruktioner

  1. Bryn ndujacrunch i stekpanna och lägg åt sidan på en tallrik. Torka ur pannan vid behov.

  2. Hetta upp smör och olja i en panna med lock. Tillsätt pasta och rosta 5–7 minuter på medelvärme under omrörning tills pastan fått en gyllengul färg.

  3. Fyll på med vatten, köttfond, passerade tomater och timjan. Rör om och låt sjuda på svag värme under lock. Rör om då och då, under 12–14 minuter, tills pastan är klar.

  4. Halvera körsbärstomaterna och placera ovanpå pastan. Riv över mozzarella och strö på ndujacrunch. Täck med lock och låt sjuda ytterligare 2–3 minuter. Avsluta med färsk basilika, lite honung och ett par drag svartpeppar ur kvarn.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 400 g
Energi 578 kJ / 138 kcal 2313 kJ / 551 kcal
Fett 5.4 g 21.5 g
- varav mättat fett 2.6 g 10.3 g
Kolhydrat 16.1 g 64.5 g
- varav sockerarter 3.1 g 12.5 g
Protein 6 g 22 g
Fiber 1.4 g 5.4 g
Salt 0.7 g 2.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Fyllig, het och överraskande enkel! Rostad pasta med nduja och körsbärstomater får sin smak från vår Bäst på pizzan- ndujacrunch och från det faktum att pastan rostas lätt i pannan innan vätska tillsätts. När man sedan blandar i körsbärstomater, mozzarella, örter och en skvätt honung uppstår en fyllig men friskt nyanserad rätt för både den enkla vardagen och ljuva helgstunder.

fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan