Hoppa till innehållet
Rostad ytterfilé av lantgris på grönsaksbädd

Rostad ytterfilé av lantgris på grönsaksbädd

Kryddad ytterfilé av lantgris ca 1,1 kg

10

20min tillagningstid + 2h 35min total tid

Lätt

Njut av en lättlagad gourmetupplevelse med Snellmans smakrika marinerade ytterfilé av lantgris. Knapriga fasta potatisar och saftig broccolini kompletterar smakhelheten, där det inhemska köttets läckerhet känns i varje tugga. Med detta behändiga recept från Herra Snellman lyckas du garanterat!

Ingredienser

Instruktioner

Placera potatisen med skal och allt på en ugnsplåt och strö över 2 msk olja, 0,25 tsk salt och 0,25 tsk svartpeppar. Rör om. Placera ytterfilén i mitten av plåten, omgiven av potatis och stek i 125-gradig ugn i ca. 2 h. Innertemperaturen skall nå upp till 72 grader för att den skall vara klar.

Tag filén ur ugn och låt den dra insvept i folie och kökshandduk medan du tillreder din broccolini. Höj ugnens temperatur till 200 grader och rör ner resten av oljan och kryddorna tillsammans med broccolinin på plåten. Stek ännu i ca. 10–15 minuter, tills broccolinin är klar.

Servera ytterfilén tillsammans med grönsakerna och en kryddad majonnäs.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 280 g
Energi 487 kJ / 116 kcal 1364 kJ / 325 kcal
Fett 5 g 14.1 g
- varav mättat fett 0.8 g 2.1 g
Kolhydrat 8.1 g 22.8 g
- varav sockerarter 1.3 g 3.8 g
Protein 9 g 25 g
Fiber 1.2 g 3.3 g
Salt 0.8 g 2.4 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg-för-steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan