Salta delikatessvåfflor
4
35min total tid
Lätt
Ingredienser
Salta delikatessvåfflor
- 125 g smör
- 2 dl vetemjöl
- 1 några nypor salt
- 2 dl mjölk
- 2 ägg
- 100 g finhackade champinjoner
- 2 lök, hackad
- 0.5 dl färska örter
Fyllning
- 200 g champinjon
- 1 lök
- 125 g smetana
- 200 g Färskost
- 1 pkt Snellman Riktigt mör formskinka 200 g
Instruktioner
Våfflor
Smält smöret och låt det svalna. Blanda mjöl och en nypa salt i en skål. Tillsätt sedan mjölk under omrörning. Rör ner ägg och det smälta smöret
Fräs lök och svamp på svag värme tills de mjuknar. Du kan samtidigt steka svampen och löken som ska vara i fyllningen. Låt svalna och blanda i smeten
Rör ner finhackade örter och/eller 3 msk pesto (tillsätt inte salt om du använder pesto).
Fyllning
Fräs lök och svamp i stekpannan. Låt svalna. Rör ihop crème fraiche med färskost och svamp-lökblandningen
Stek våfforna i ett våffeljärn. Ta sedan en bit våffa (en halva eller ännu mindre), klicka på lite färskostblandning och lägg på en skiva kokt skinka
Om man vill kan man bygga på med flera lager våfflor och färskostblandning.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 795 kJ / 191 kcal | 2784 kJ / 670 kcal |
Fett | 14.2 g | 49.7 g |
- varav mättat fett | 8.7 g | 30.6 g |
Kolhydrat | 9 g | 31.6 g |
- varav sockerarter | 2.2 g | 7.8 g |
Protein | 7 g | 24 g |
Fiber | 1.1 g | 3.7 g |
Salt | 0.6 g | 2.2 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.