Suolaiset herkkuvohvelit
4
35min kokonaisaika
Helppo
Ainekset
Suolaiset herkkuvohvelit
- 125 g voita
- 2 dl vehnäjauhoja
- 1 kpl ripaus suolaa
- 2 dl maitoa
- 2 kpl kananmunaa
- 100 g herkkusieniä hienonnettuna
- 2 kpl sipulia silputtuna
- 0.5 dl tuoreita yrttejä
Täyte
- 200 g herkkusieniä
- 1 kpl sipulia
- 125 g ranskankermaa
- 200 g maustettua tuorejuustoa
- 1 kpl Snellman Tosi murea keittokinkku 200 g
Ohje
Vohvelit
Sulata voi ja anna sen jäähtyä. Sekoita jauhot ja ripaus suolaa kulhossa. Lisää sen jälkeen maito koko ajan sekoittaen.
Sekoita joukkoon kananmunat ja jäähtynyt voi.
Kuullota sipulit ja sienet miedolla lämmöllä, kunnes ne pehmenevät. Voit paistaa tässä vaiheessa myös täytteeseen tulevat herkkusienet ja sipulin. Anna jäähtyä ja lisää vohvelitaikinaan.
Sekoita mukaan hienonnettuja yrttejä ja/tai 3 rkl pestoa. Älä lisää suolaa, jos käytät pestoa.
Täyte
Kuullota sipuli ja sienet pannulla. Anna jäähtyä.
Sekoita crème fraiche, tuorejuusto ja herkkusieni-sipuliseos keskenään.
Paista vohvelit vohveliraudalla.
Kokoa vohvelikeko seuraavasti: Pohjalle vohvelin pala (puolikas tai pienempiä paloja), sen jälkeen tuorejuustotahnaa ja asettele päälle keittokinkkuviipale kauniisti. Laita päälle sen jälkeen vohvelin pala.
Tee niin monta kerrosta kuin haluat.
Ravintosisältö
/ 100g | / Annos 350 g | |
---|---|---|
Energia | 795 kJ / 191 kcal | 2784 kJ / 670 kcal |
Rasva | 14.2 g | 49.7 g |
- josta tyydyttynyttä | 8.7 g | 30.6 g |
Hiilihydraatit | 9 g | 31.6 g |
- josta sokereita | 2.2 g | 7.8 g |
Proteiini | 7 g | 24 g |
Ravintokuitu | 1.1 g | 3.7 g |
Suola | 0.6 g | 2.2 g |
Ravintosisältötiedot ovat suuntaa antavia. Tarkista tuotteiden sopivuus erityisruokavalioihin pakkauksista. Lähde: Terveyden ja hyvinvoinnin laitos, Fineli.