Hoppa till innehållet
Smashburger med karamelliserad lök

Smashburger med karamelliserad lök

Burger malet kött av nöt 20 % 650 g

4

20min tillagningstid | 40min total tid

Medel

Den perfekta kombinationen av saftig biff och smakrik lök erbjuder en unik smakupplevelse i smashburger-format. Denna hamburgare får tungan att vattnas!

Ingredienser

Smashburger
Karamelliserad lök
  • 2 lök
  • 1 msk olja
  • 0.5 msk balsamico
  • 0.5 msk rörsocker
  • 0.25 tsk salt
  • 0.5 dl vatten

Instruktioner

Tag köttet i rumstemperatur en halv timme innan tillredning. Skär med hjälp av stödlinjerna tunna biffar, för detta recept behöver du få ner köttet i åtta bitar.

Tillred den karamelliserade löken. Skala och skiva löken, stek på mild temperatur i olja tills löken fått färg, fyll på med övriga ingredienser och rör om. Låt puttra på i cirka en halv timme, rör om med jämna mellanrum.

Skala och krossa vitlöksklyftan och rör ned i majonnäsen.

Placera biffen på en jämn stekyta utan olja. Placera en bit bakplåtspapper på biffen. Tryck biffen mot stekytan i cirka 5 sekunder med hjälp av en kastrullbotten, en biffpress eller något annat platt tillhygge. Se till att biffen blir riktigt platt och avlägsna sen pappret.

Stek i cirka 1 minut. Lösgör med metalliskt grillredskap och vänd. Krydda med salt och peppar. Placera ostskiva på biffen, stäng grillen och stek i 1 minut, eller till osten smält. Lyft biffarna på varandra, två och två.

Bygg din smash burgare nedifrån upp. I det här receptet blir det först aioli, sen sallad, biff och slutligen karamelliserad lök.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 275 g
Energi 1382 kJ / 332 kcal 3801 kJ / 912 kcal
Fett 21.8 g 59.8 g
- varav mättat fett 8.9 g 24.6 g
Kolhydrat 16.1 g 44.2 g
- varav sockerarter 3.7 g 10.3 g
Protein 17 g 46 g
Fiber 0.9 g 2.5 g
Salt 1 g 2.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

fixa receptet steg för steg

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan