Smashburger med karamelliserad lök
40min (varav 20min aktiv)
4
Medel
Ingredienser
Smashburger
- 1 pkt Snellman Burger malet kött av nöt 20 % 650 g
- 4 briossiburgersemla
- 8 cheddarostskiva
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1 dl majonnäs
- 1 vitlökslyftor
- 4 sallad
Karamelliserad lök
- 2 lök
- 1 msk olja
- 0.5 msk balsamico
- 0.5 msk rörsocker
- 0.25 tsk salt
- 0.5 dl vatten
Instruktioner
Tag köttet i rumstemperatur en halv timme innan tillredning. Skär med hjälp av stödlinjerna tunna biffar, för detta recept behöver du få ner köttet i åtta bitar.
Tillred den karamelliserade löken. Skala och skiva löken, stek på mild temperatur i olja tills löken fått färg, fyll på med övriga ingredienser och rör om. Låt puttra på i cirka en halv timme, rör om med jämna mellanrum.
Skala och krossa vitlöksklyftan och rör ned i majonnäsen.
Placera biffen på en jämn stekyta utan olja. Placera en bit bakplåtspapper på biffen. Tryck biffen mot stekytan i cirka 5 sekunder med hjälp av en kastrullbotten, en biffpress eller något annat platt tillhygge. Se till att biffen blir riktigt platt och avlägsna sen pappret.
Stek i cirka 1 minut. Lösgör med metalliskt grillredskap och vänd. Krydda med salt och peppar. Placera ostskiva på biffen, stäng grillen och stek i 1 minut, eller till osten smält. Lyft biffarna på varandra, två och två.
Bygg din smash burgare nedifrån upp. I det här receptet blir det först aioli, sen sallad, biff och slutligen karamelliserad lök.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 275 g | |
---|---|---|
Energi | 1382 kJ / 332 kcal | 3801 kJ / 912 kcal |
Fett | 21.8 g | 59.8 g |
- varav mättat fett | 8.9 g | 24.6 g |
Kolhydrat | 16.1 g | 44.2 g |
- varav sockerarter | 3.7 g | 10.3 g |
Protein | 17 g | 46 g |
Fiber | 0.9 g | 2.5 g |
Salt | 1 g | 2.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.