
Svamp-pizzamuffins
Bäst på pizzan baconflarn 100 g55min (varav 20min aktiv)
12
Medel
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Bäst på pizzan baconflarn 100 g
- 4 pizzadeg djupfryst
- 300 g champinjon
- 1 lök
- 2 vitlökslyftor
- 2 inhemska äpplen
- 1 msk rypsolja
- 0.5 salt
- 0.5 svartpeppar
- 200 g Gruyère ost
- 4 kvist rosmarin
- 1 msk finhackade färsk timjan
- 1 msk olja
- 2 msk lönnsirap
Instruktioner
-
Tina pizzadegen enligt anvisningarna på förpackningen.
-
Skiva champinjonerna. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna äpplena. Riv osten. Finhacka rosmarin och timjan.
-
Lägg champinjonerna i en torr stekpanna och stek tills vätskan avdunstat. Tillsätt olja och hackad lök. Stek tills löken är mjuk. Tillsätt äpplen och krydda med salt och svartpeppar. Stek en stund till och häll sedan över blandningen i en skål för att svalna.
-
Tillsätt riven ost, hackad rosmarin och timjan i den rumstempererade svampblandningen.
-
Smörj en muffinsplåt. Fördela degbitarna i tre delar och forma till små bollar. Tänj ut varje boll till en cirka 10 cm stor platta med händerna och placera i muffinsformarna.
-
Fördela fyllningen i de degfyllda kopparna på muffinsplåten och tryck till ordentligt.
-
Strö bacon över fyllningen och grädda i 225-gradig ugn i 22–25 minuter. Strimla lönnsirap över muffinsen och toppa med färska örter om du vill.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 110 g | |
---|---|---|
Energi | 887 kJ / 212 kcal | 975 kJ / 233 kcal |
Fett | 10.4 g | 11.4 g |
- varav mättat fett | 3.9 g | 4.3 g |
Kolhydrat | 21.5 g | 23.6 g |
- varav sockerarter | 4.5 g | 4.9 g |
Protein | 8 g | 9 g |
Fiber | 2.3 g | 2.5 g |
Salt | 0.7 g | 0.8 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.