Hoppa till innehållet
Svamp-pizzamuffins

Svamp-pizzamuffins

Bäst på pizzan baconflarn 100 g

55min (varav 20min aktiv)

12

Medel

Nämä pizzamuffinssit ovat täydellinen suolainen suupala syksyn juhliin tai viikonlopun herkutteluun. Mehevä täyte syntyy paahdetuista herkkusienistä, sipulista, omenasta ja yrteistä, ja juusto sitoo maut yhteen. Päälle ripoteltu pekoni tuo rapeutta ja vaahterasiirappi viimeistelee herkullisen makeansuolaisen vivahteen. Pienikokoiset pizzamuffinssit on helppo tehdä valmiista taikinasta, ja ne maistuvat yhtä hyvältä lämpiminä kuin huoneenlämpöisinäkin.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman Bäst på pizzan baconflarn 100 g
  • 4 pizzadeg djupfryst
  • 300 g champinjon
  • 1 lök
  • 2 vitlökslyftor
  • 2 inhemska äpplen
  • 1 msk rypsolja
  • 0.5 salt
  • 0.5 svartpeppar
  • 200 g Gruyère ost
  • 4 kvist rosmarin
  • 1 msk finhackade färsk timjan
  • 1 msk olja
  • 2 msk lönnsirap

Instruktioner

  1. Tina pizzadegen enligt anvisningarna på förpackningen.

  2. Skiva champinjonerna. Skala och finhacka lök och vitlök. Skala och tärna äpplena. Riv osten. Finhacka rosmarin och timjan.

  3. Lägg champinjonerna i en torr stekpanna och stek tills vätskan avdunstat. Tillsätt olja och hackad lök. Stek tills löken är mjuk. Tillsätt äpplen och krydda med salt och svartpeppar. Stek en stund till och häll sedan över blandningen i en skål för att svalna.

  4. Tillsätt riven ost, hackad rosmarin och timjan i den rumstempererade svampblandningen.

  5. Smörj en muffinsplåt. Fördela degbitarna i tre delar och forma till små bollar. Tänj ut varje boll till en cirka 10 cm stor platta med händerna och placera i muffinsformarna.

  6. Fördela fyllningen i de degfyllda kopparna på muffinsplåten och tryck till ordentligt.

  7. Strö bacon över fyllningen och grädda i 225-gradig ugn i 22–25 minuter. Strimla lönnsirap över muffinsen och toppa med färska örter om du vill.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 110 g
Energi 887 kJ / 212 kcal 975 kJ / 233 kcal
Fett 10.4 g 11.4 g
- varav mättat fett 3.9 g 4.3 g
Kolhydrat 21.5 g 23.6 g
- varav sockerarter 4.5 g 4.9 g
Protein 8 g 9 g
Fiber 2.3 g 2.5 g
Salt 0.7 g 0.8 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Nämä pizzamuffinssit ovat täydellinen suolainen suupala syksyn juhliin tai viikonlopun herkutteluun. Mehevä täyte syntyy paahdetuista herkkusienistä, sipulista, omenasta ja yrteistä, ja juusto sitoo maut yhteen. Päälle ripoteltu pekoni tuo rapeutta ja vaahterasiirappi viimeistelee herkullisen makeansuolaisen vivahteen. Pienikokoiset pizzamuffinssit on helppo tehdä valmiista taikinasta, ja ne maistuvat yhtä hyvältä lämpiminä kuin huoneenlämpöisinäkin.

fixa receptet steg-för-steg

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan