Hoppa till innehållet
Ugnsbakad potatis med bacon

Ugnsbakad potatis med bacon

2 - 4

Baconfyllda ugnsbakade potatisar är enkel och mättande vardagsmat som alla gillar. Visste du att Herr Snellmans bacon är äkta finländskt bacon? Det tillverkas nämligen av finländskt kött i Jakobstad.

Ingredienser

  • 150 g Herra Snellmans Riktig bacon
  • 2 batat
  • olja
  • salt
  • peppar
  • sirap
  • 0.5 dl färsk timjan
  • 100 g riven ost
  • Gröpt innehållet från potatisarna

Instruktioner

Värm ugnen till 200 grader.
Dela de tvättade och yttorkade bataterna eller ugnspotatisarna i halvor på långsidan.

Smörj plåten med olja, strö över salt och peppar och ringla över tunna sirapsränder. Sätt batat- eller potatishalvorna med skärsidan nedåt på plåten. Stek i ugn i ca 30 minuter.

Testa om de är färdiga med en gaffel eller spetsen av en kniv. Ta plåten ur ugnen, låt stå och svalna en stund och gröp sedan ut innehållet utan att söndra potatisskalen.

Höj ugnstemperaturen till 250 grader. Stek hackad bacon krispigt och blanda baconet med potatismassan.

Tillsätt hackad timjan och riven ost. Blanda försiktigt och fördela ut fyllningen i skalen.

Gratinera i ugn ca 10 minuter. Avnjut med en sallad.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan