Hoppa till innehållet
Ugnsrostad gnocchiplåt med krispiga filébitar av lantgris

Ugnsrostad gnocchiplåt med krispiga filébitar av lantgris

Snabba och krispiga filébitar original av lantgris 300 g

22min (varav 10min aktiv)

4

Lätt

Denna gnocchiplåt är vardagens räddare – allt på en plåt, lite besvär och massor av smak. Snellmans snabba och krispiga filébitar tillreder du samtidigt som gnocchin, och resultatet är oemotståndligt: saftigt kött med gyllene krispighet, en fräsch grönsallad och en superenkel sås. Här har du rätten som charmar hela familjen – och blir klar på bara 20 minuter!

Ingredienser

Sås
  • 1 dl crème fraiche
  • 2 tsk valmista rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä

Instruktioner

  1. Lägg gnocchi på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och paprikapulver och rör om. Fyll på med filébitar av lantgris. Stek i ugn på 225 grader i 20 minuter.
  2. Skala och strimla moroten. Skiva rädisorna. Strimla pak choi (sellerikål). Halvera gurkan, ta bort kärnorna med en sked och skär i skivor. Blanda ihop grönsakerna i en skål, riv över limeskal och pressa ner saften. Låt dra.
  3. Blanda majonnäs med krispig olja av chili och vitlök
  4. Ta ut plåten ur ugnen och toppa med grönsakerna. Avrunda med koriander och servera med den läckra såsen.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 350 g
Energi 640 kJ / 153 kcal 2240 kJ / 535 kcal
Fett 7.5 g 26.3 g
- varav mättat fett 2 g 6.9 g
Kolhydrat 14.8 g 51.8 g
- varav sockerarter 1.3 g 4.6 g
Protein 6 g 20 g
Fiber 1.1 g 3.9 g
Salt 0.8 g 3 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Denna gnocchiplåt är vardagens räddare – allt på en plåt, lite besvär och massor av smak. Snellmans snabba och krispiga filébitar tillreder du samtidigt som gnocchin, och resultatet är oemotståndligt: saftigt kött med gyllene krispighet, en fräsch grönsallad och en superenkel sås. Här har du rätten som charmar hela familjen – och blir klar på bara 20 minuter!

Ugnsrostad gnocchiplåt med krispiga filébitar av lantgris videoinstruktioner

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan