
Ugnsrostad gnocchiplåt med krispiga filébitar av lantgris
Snabba och krispiga filébitar original av lantgris 300 g22min (varav 10min aktiv)
4
Lätt
Denna gnocchiplåt är vardagens räddare – allt på en plåt, lite besvär och massor av smak. Snellmans snabba och krispiga filébitar tillreder du samtidigt som gnocchin, och resultatet är oemotståndligt: saftigt kött med gyllene krispighet, en fräsch grönsallad och en superenkel sås. Här har du rätten som charmar hela familjen – och blir klar på bara 20 minuter!
Ingredienser
- 1 pkt Snellman Snabba och krispiga filébitar original av lantgris 300 g
- 500 g potatisgnocchi
- 1 tsk paprikapulver
- 3 msk rypsolja
- 1 står morotter
- 125 g rädisa
- 100 g paksoi
- 0.5 gurka
- 1 lime
- 0.5 koriander
Sås
- 1 dl crème fraiche
- 2 tsk valmista rapeaa valkosipulia chili-seesamiöljyssä
Instruktioner
- Lägg gnocchi på en ugnsplåt med bakplåtspapper. Tillsätt olja och paprikapulver och rör om. Fyll på med filébitar av lantgris. Stek i ugn på 225 grader i 20 minuter.
- Skala och strimla moroten. Skiva rädisorna. Strimla pak choi (sellerikål). Halvera gurkan, ta bort kärnorna med en sked och skär i skivor. Blanda ihop grönsakerna i en skål, riv över limeskal och pressa ner saften. Låt dra.
- Blanda majonnäs med krispig olja av chili och vitlök
- Ta ut plåten ur ugnen och toppa med grönsakerna. Avrunda med koriander och servera med den läckra såsen.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 350 g | |
---|---|---|
Energi | 685 kJ / 164 kcal | 2397 kJ / 574 kcal |
Fett | 8.9 g | 31 g |
- varav mättat fett | 2.4 g | 8.5 g |
Kolhydrat | 14.8 g | 51.9 g |
- varav sockerarter | 1.3 g | 4.6 g |
Protein | 5 g | 19 g |
Fiber | 1.1 g | 4 g |
Salt | 0.8 g | 3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
Denna gnocchiplåt är vardagens räddare – allt på en plåt, lite besvär och massor av smak. Snellmans snabba och krispiga filébitar tillreder du samtidigt som gnocchin, och resultatet är oemotståndligt: saftigt kött med gyllene krispighet, en fräsch grönsallad och en superenkel sås. Här har du rätten som charmar hela familjen – och blir klar på bara 20 minuter!