Hoppa till innehållet
Lenkki-munakoisovuoka 2

Frestelse med aubergine och Riktig länkkorv

Med inspiration från Grekland tillreds en frestelse med Riktig länkkorv och aubergine. Receptet avviker från det traditionella rejält eftersom jag använde Riktig länkkorv i naturtarm som ”kött”.

Frestelse med Riktig länkkorv och aubergine

1 Riktig länkkorv i naturtarm
1-2 aubergine
150 g riven ost
3 dl grädde

Kastike:
2 lökar
4 vitlöksklyftor
800 g korssad tomat
1 msk sirap
2 tsk salt
1 tsk svartpeppar
½ dl färsk basilika

Skär auberginen i tunna skivor, strö på salt och låt vila en halv timme. Tillred såsen: Tärna löken och bryn i smör, tillsätt korssad tomat, sirap och färsk basilika samt kryddorna. Låt puttra en stund i pannan. Låt såsen stå och vänta medan du torkar av aubergineskivorna. Skär länkkorven i skivor. Sätt ingredienserna i formen, lager på lager. Strö på riven ost ovanpå. Häll grädden ovanpå osten. Grädda i 200 grader ca 50 minuter.

Trevlig helg och kom ihåg att sätta Riktig länkkorv på din inköpslista!