Hoppa till innehållet
Makkarapihvit ja makkaratikut Kunnon lenkistä 3

Korvbiffar & korvstickor av Riktig länkkorv

Av Riktig länkkorv kan du göra mycket, varför inte pröva på hamburgarbiffar eller korvstickor att dippa?

Riktig länkkorv i naturtarm
Riktig skinnfri länk

Korvbiffar
250 g Riktig länkkorv
3 st mellanstora potatisar
1 lök
2 ägg
1 dl skorpmjöl
2 dl riven ost
3 msk majonnäs
1 tsk körvel
1 tsk basilika
havssalt
svartpeppar

smör till stekningen

4 skivor bröd

Skala och koka potatisen. Hacka löken och bryn den. Mosa potatisen och korven (med gaffel eller i en hushållsassistent), tillsätt de övriga ingredienserna och rör om till en smet. Gör biffar av smeten och stek i smör. Rosta brödet och sätt ihop hamburgarna, använd dina favorit ingredienser som fyllning. Servera med remouladesås.

Remouladesås
1 burk crème fraiche
1 dl majonnäs
1 kryddgurka
1 msk kapris
1 lök
1 morot
5 anjovisfiléer
2 msk färsk persilja
1 msk söt senap
svartpeppar

Hacka löken, moroten, kryddgurkan, anjovisfiléerna och kapris fint (enklast med en hushållsassistent). Blanda alla ingredienser. Förvara i kylskåp.

Panerade korvstickor med dipp
500 g Riktig länk
1 dl vetemjöl
1 dl skorpmjöl
1 tsk paprikapulver
1 tsk  svartpeppar
2 ägg
smör till stekning

Dipp
1 burk gräddfil
1 påse dippkryddor

Skär länken på längden till stickor. Blanda vetemjöl, skorpmjöl och kryddorna. Häll mjölblandningen på en djup tallrik. Vispa äggen och sätt även de på en tallrik. Doppa stickorna först i äggen och sen i mjölblandningen. Stek i smör. Gör dippen och servera.