Korvgryta med bönor
Våren är redan på kommande (visst?) och solen lockar till utflykter i naturen. Med i matsäcken passar utmärkt t.ex korvgryta med bönor och som efterrätt smakar det gott med varm kakao.
Gryträtterna är oftast förmånliga att tillreda och räcker åt många hungriga munnar, god husmanskost. Grytan blir bara bättre då den får stå i kylen till följande dag, det lönar sig att koka rejält. Endast fantasin sätter gärnser på ingredienserna, här i varje fall ett tips på en korvgryta med bönor.
Korvgryta med bönor
500 g Riktig länk
1 pkt bacon
1 rödlök
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 brk kideny bönor
1 brk vita bönor i tomatsås
1 burk champinjoner (eller färska champinjoner i bitar)
1 röd paprika
1 brk krossade tomater
2 tsk rosmarin
5 dl vatten
3 msk kalvfond
1 tsk salt
1 ½ tsk grovmalen svartpeppar
smör till stekning
Hacka löken och skär korven i bitar, bryn dem i smör. Krossa vitlöken, skär paprikan i bitar. Låt bönorna och champinjonerna rinna av. Häll allt i en gryta och låt koka på svag värme ca en ½ timme.
Smakrika utflykter, ta med korvgryta med bönor i en mattermos!