Hoppa till innehållet
Murea grillikylki ja kesäinen salaatti 1

Grillsida med en sommarsallad

Sommar, grillen och god mat. I grillen kan man tillreda det mesta och grillning är ett roligt sätt att spendera tid men vännerna. Grillning är ingen snabbmat. Grillsida (revbensspjäll) är inte trots namnet klart att grillas som sådan, utan kräver förstekning antingen i ugnen eller genom kokning för att den ska bli mör. I dag tillreder vi den i ugnen.

Man kan tillreda grillsidan utan förstekning grillen men det tar tid, två till tre timmar på mild värme och emellan penslar man på grillsås och däremellan svänger man sidan.
 
Grillsida
Pensla grillsidan med grillsås och stek i ugnen på 150 grader ca tre timmar. Om grillsidan bränns för mycket så kan du sätta den i folie. Låt svalna och skär upp till portionsbitar. Före grillningen så stryker du på mera grillsås, sväng och pensla om vartannat.
 
Grillsås åt grillsidan
1 dl råsocker
½ dl soija
2 rkl ketshup
2 rkl Worcestershire -sås
2 rkl sweet chili sås
2 rkl senap
2 rkl olja
2 tl svartpeppar
 
Blanda ingredienserna gärna redan dagen före så hinner sockret smälta.

grillikylki
Jordgubbs-Brie sallad
– jordgubbar
– Brie-ost
– isbergssallad
– cashewnötter (saltade)
– rödlök
– gurka
 
Riv salladen. Skär gurkan i bitar och löken i ringar. Halvera jordgubbarna och skär Brie-osten i bitar. Sätt på ett serveringsfat och strö på cashewnötter (eller servera nötterna skilt). Häll på av dressingen och servera.
 
Dressing till salladen
½ dl olivolja
½ dl balsamico
2 tl flytande honung
svartpeppar
 
Blanda alla ingredienserna, gärna kvällen före.

En solig sommarhelg tillönskas alla, testa grillsidan, den är god!