Hoppa till innehållet
Karppaus pizza

LCHF-pizza

Vi har alla våra egna passioner för olika godsaker, som vi med jämna mellanrum saknar ur vårt maturval. Pizza, hamburgare, bröd, choklad och alla andra kanske inte så passande alternativ, åtminstone inte för en evighetsbantare. I dag testar vi LCHF-pizza i bloggen.

Pizza passar åt LCHF:are om man bara modifierar den lite. LCHF-pizza innehåller samma ingredienser som en vanlig pizza, förutom att bottnen är annorlunda. Pizzabottnen är en av de största utmaningarna, internet är fullt av recept och det är svårt att avgöra vilken man skall välja. Jag skulle önska mig ett recept för pizzabotten som är gott och inte smakar ägg.

På hösten gjorde jag en pizza som baserade sig på ägg som också är ett gott alternativ, men jag skulle vilja ha en botten som är pizzalik och passar hela familjen. Ofta äter jag bara fyllningen av pizzan, och min familj får den normala bottnen som de gillar. Denna gång bestämde jag mig ändå för att testa några alternativ.

LCHF-pizza recept

Höstens recept hittar du här, och pizzan smakar bra. Bottnen är däremot inte så pizzalik utan påminner mera om en omelettrulle.

Ett par alternativ för pizzabotten

Baspizzabotten

2 ägg
salt
2 msk olja
0,5 dl grädde
3 msk fiberhusk
1 tsk bakpulver

Vispa äggen till skum, tillsätt övriga ingredienser, blanda och låt svälla i ca 5 min. Kavla ut degen på bakplåtspapper. Grädda i 225 grader i 10 minuter tills bottnen har fått färg. Tillsätt din favoritfyllning och grädda den tills osten har smält. Servera och njut!

Pizzabotten med ost

100 g riven parmesanost eller grana padano -ost
4 ägg
0,75 dl grädde
2 msk fiberhusk

Riven ost. Vispa ägg, tillsätt grädde, fiberhusk och till sist osten medan du vispar blandningen hela tiden. Låt svälla i ca fem minuter. Bred ut degen jämnt på bakplåtspappret. Stek i 225 grader i ca 10 minuter. Tillsätt ingredienserna och grädda tills osten har smält. Servera och njut!

LCHF-pizza vinner nästan över vanlig pizza, jag rekommenderar!