Hoppa till innehållet
Enemmän makua ja luonnollisempia raaka-aineita – uusi Delikana palvelee vaativaa kuluttajaa

Fylligare smak och mer naturliga råvaror – den nya Delikycklingen betjänar den medvetne konsumenten

I februari lanserar Herr Snellman ett nytt, lättare pålägg med omsorgsfullt valda råvaror. Det är också den första helkötssprodukten från företaget, där smakupplevelsen bygger på buljong från den egna buljongfabriken. Dessutom är produkten helt nitritfri.

– Motsvarande kycklingprodukter finns visserligen på marknaden redan nu, men nitritfriheten gör vår Delikyckling unik. Vi tror helt enkelt att vi lyckas skapa något exceptionellt genom att göra det på ett lite annorlunda sätt än resten av aktörerna på marknaden, påpekar produktgruppschef Johanna Salo.

Det finns två smakalternativ av Delikycklingen, rökt och milt pepprad.

Uusi konsepti tuo kuluttajille luonnollisen maukkaan vaihtoehdon – raikas ja kevyt Delikana tehdään huolella 1
I den rökta Delikycklingen görs rökningen med äkta alspån.

I bägge ingår Snellmans egna smakrika buljong som smakförstärkare, och istället för aromer används endast äkta kryddor vid framställningen. I den rökta Delikycklingen framhävs naturligheten och de utsökta råvarorna på ett speciellt sätt, när rökningen görs med äkta alspån.

Både rökt Delikyckling och milt pepprad Delikyckling är fullständigt nitritfria.

– Ett tillsatsämne får aldrig blir ett självändamål. Behöver vi inte använda en tillsats så gör vi det inte, så länge produkten eller en produkts egenskaper inte förutsätter låter vi bli, berättar Salo.

Redan under hösten och vintern har Snellmans för leverprodukternas del övergått till att använda den buljong, som kokas på den egna buljongfabriken i Jakobstad. Nu fortsätter samma linje med den nya Delikycling-produkten.

Uusi konsepti tuo kuluttajille luonnollisen maukkaan vaihtoehdon – raikas ja kevyt Delikana tehdään huolella 2
Milt pepprad är ett av smakalternativen för Delikycklingen

– Smaken förbättras när vi använder buljongen och även strukturen på produkten blir lite annorlunda. Vårt mål med den här lanseringen är att svara på en efterfrågan vi sett hos konsumenterna. Det finns helt enkelt en beställning på den här typen av produkter, avrundar Salo.

Pålägg av fjäderfä har varit ett segment som visat ständig tillväxt i handeln under de senaste åren. Produkten tilltalar konsumenter som i sitt köpbeteende betonar välmående, ansvarsfullhet och hög kvalitet på produkter.

Delikycklingen är naturligtvis även GMO- och antibiotikafritt.

Familjevänliga knackkorvar

Herr Snellmans långa och framgångsrika samarbete med 115-åriga Valio och via det deras 4700 mjölkproducenter får också en fortsättning under det nya året.

Det gäller att hålla utkik i butikshyllorna, då en familjevänlig skalfri knackkorv kombinerar det bästa inhemska köttet med Finlands mest populära och anrika ost, Oltermanni.

– Alltså det här är ju en helt härlig produkt som riktar sig till barnfamiljerna. Valio är en pålitlig, mångårig samarbetspartner för oss, så att kombinera kvalitetskött och vårt lands mest kända ost känns naturligt, beskriver Johanna Salo.

Kunnon kuoreton juustonakki
Riktig skinnfri knackkorv med ost finns nu i butikerna.

Riktig skinnfri knackkorv med ost passar perfekt som snacks och är skräddarsydd för barnfamiljernas behov, antingen som sådan eller i soppor eller hot dogs.

Den fylliga och lena smaken kommer från Oltermanni-osten som lanserades 1980.

Februari 2021, nyheter:

Februari 2021, nya recept och förpackningar:

  • Leverpastej 2 x 75 g
  • Lantleverpastej 2 x 75 g
  • Leverpastej med gräslök 2 x 75 g