Hoppa till innehållet
Herra Snellman lanseeraa Street Food kanalastut – tehdään kokonaan ilman nitriittiä

Herr Snellman lanserar Street Food kycklingflarn – görs helt utan nitrit

Inför höstsäsongen bjuder Herr Snellman på två produktnyheter, där tanken är att underlätta matlagningen i vardagen och bjuda på ett mångsidigt alternativ till hemmen. Att tillverka kycklingflarn har varit på tapeten länge i Jakobstad, och nu finns de äntligen också att fås i butik.

Från och med september finns två nya produkter från Herr Snellman i butik: både Street Food kycklingflarn och Street Food kycklingflarn Taco.

– Vi har velat göra kycklingflarn redan i fem år. Inspirationen fick vi från de brittiska öarna, men det är först nu på senare tid som vi lyckats skapa rätt förutsättningar för att inleda produktion själv, säger produktutvecklaren Ove Snellman.

mindre tillsatsämnen

Liknande färska kycklingprodukter finns redan på marknaden. Det typiska för Snellmans variant av kycklingflarnen i Street Food-tappning är att de innehåller mindre tillsatsämnen.

– Matlagningskomponenter är ett växande segment ut på marknaden och även konsumtionen av vitt kött är på stigande. Vi har en stark tilltro till våra egna kycklingflarn, med nitritfriheten som gör dem unika, säger produktgruppschef Johanna Salo.

Herra Snellman lanseeraa Street Food kanalastut – tehdään kokonaan ilman nitriittiä
Testa Herr Snellmans nya kycklingflarn – med eller utan tacokrydda.

Bägge varianterna av kycklingflarn intar sin naturliga plats i Street Food-produktfamiljen. Fazer Bageriernas och Snellmans Street Food-produkter är lätta att känna igen på de svartvita förpackningarna med ett enhetligt, urbant utseende och de går mångsidigt och enkelt att kombinera vid matlagning.

Nyhet med obegränsade möjligheter

Kycklingflarnen innehåller rikligt med proteiner, 23 g / 100 g produkt, vilket gör det till en ideal ingrediens i en träningsinriktad människas kost.

Det är framförallt flarnens enkelhet som är den mest tilltalande egenskapen, och inom produktutvecklingen är man väldigt entusiastiska inför de möjligheter som lanseringen erbjuder.

–Själv använder jag flarnen kalla på sallad, som fyllning på en läcker pizza eller efter lätt stekning i antingen burritos, wraps eller tacos. Ibland har jag varit så sugen att jag nappat några direkt ur påsen och ätit som sådana, avslöjar produktutvecklingschef Kai Meyer.

Nyheter från Herr Snellman, september 2020