Hoppa till innehållet
Mitä tuli tehtyä?

Vad har blivit gjort?

Solen är på väg upp och det ser ut att bli ännu en vacker vinterdag här i Jakobstad. Tankarna går redan mot framtiden, men samtidigt är det bra att stanna upp och blicka tillbaka på året som gått, och det som blivit gjort.

Ifall vi bara fick nämna en enda sak, skulle det vara GM-friheten. Vi jobbade länge tillsammans med våra producenter – över 2 år – för att få det där lilla gröna märket på förpackningarna. Genom att tydligt märka produkterna gav vi konsumenterna en möjlighet att välja.

Vi lanserade våra första korvar helt utan tillsatsämnen. Speciellt knackkorven utvecklade vi väldigt länge, över ett år. Vi ville ha en riktigt god knackkorv som inte innehåller några tillsatsämnen alls – och vi nöjde oss inte med en kompromiss. Fler nyheter är på kommande.

Vi ersatte olja med biogas som energikälla i produktionen. Detta gör att vi totalt sparar ungefär en miljon kilo olja i året. Det är mycket det.

Vi fortsatte att tillverka produkterna som om vi gjorde dem till oss själva. Efter varje arbetsdag kan vi glatt plocka upp Snellmans produkter i matbutiken, med vetskapen om att det man gjort själv är bra.

Ett varmt tack till både trogna och nya kunder. Tack till alla som varit med och bidragit till det gångna året. Och framför allt ett stort tack till våra familjegårdar som producerar rent, finskt kött enligt våra gemensamma principer.

Vi vet inte vad framtiden för med sig, men vi tror att när vi tillverkar produkterna som om vi gjorde dem till oss själva och arbetar med omtanke om våra medmänniskor, kommer det att löna sig.

Härifrån känns det bra att fortsätta in på det nya året!