
Flat iron steak ca 500 g
Flat iron steak kommer från djurens framdel, vilket innebär mycket marmorering av insprängt fett och rejält med smak. Den gör sig mycket väl på grillen eller grillpannan eller som fyllning i tortillas eller varma smörgåsar. Låt gärna din flat iron steak stanna som medium-rare, så att den är röd inuti efter tillredning. Inhemskt GM-fritt nötkött från våra familjegårdar. Säsongsprodukt.
Köttinnehåll
100%
Vikt
500g
Produktinformation
Ingredienser
Finländskt nötkött. Ursprung: Finland, Slaktat: 62, Styckat: Finland 62
Produktnummer
16636
EAN-kod
2396234400005
Näringsinnehåll
Energi kcal | 129 kcal |
Energi kJ | 540 kJ |
Fett | 5.4 g |
- varav mättat fett | 2 g |
Kolhydrat | 0 g |
- varav sockerarter | 0 g |
Protein | 20 g |
Salt | 0.1 g |
Tillredningstips
Tag köttet i rumstemperatur ca. en timme innan tillredning. Krydda efter egen smak. Grilla eller stek på varm panna i 4 – 6 minuter på båda sidorna. Köttet är som bäst medium-rare eller medium och innetemperaturen är 54 – 58 grader. Linda in köttet i folie och låt dra i ca. 10 minuter. Skär tunna skivor mot fibrerna och krydda ännu med salt och peppar.