Ugnsbakad festskinka av lantgris ca1,5 kg
Den helstekta festskinkan gör julen till en dans! Snellmans festskinkor framställs på ett traditionellt tillredningssätt, där skinkan får vila ett dygn efter saltningen innan den packas. Då rinner all extra saltvätska av, och resultatet blir en saftigare skinka. Köttet är naturligtvis GM-fritt griskött av lantgris från våra familjegårdar.
Köttinnehåll
102g
100g per produktVikt
1.5kg
Produktinformation
Ingredienser
Skinka (ursprung Finland), salt, stabiliseringsmedel (E450,E451), glukos, antioxidationsmedel (E301).
Produktnummer
13591
EAN-kod
2396260300003
Näringsinnehåll
Energi kcal | 224 kcal |
Energi kJ | 932 kJ |
Fett | 16 g |
- varav mättat fett | 5.9 g |
Kolhydrat | 0 g |
- varav sockerarter | 0 g |
Protein | 20 g |
Fiber | 0 g |
Salt | 1.7 g |
Laktos | 0 g |
Tillredningstips
Glasera den kokta skinkan: Ta bort nätet, höljet och lite av ytfettet med en vass kniv. Blanda 3 msk senap och ett ägg och smörj blandningen på skinkan. Strö lite skorpmjöl på. Garnera skinkan i ugnen, 250 °C tills garneringen är gyllenbrun (ca 10–15 min). Övervaka skinkan hela tiden, så att garneringen inte bränns.