Hoppa till innehållet
Festskinka av lantgris utan lägg färsk ca 1,5 kg
Festskinka av lantgris utan lägg färsk ca 1,5 kg

Festskinka av lantgris utan lägg färsk ca 1,5 kg

84%

1.5kg

Produktinformation

Ingredienser
Finländskt griskött (84 %), vatten, salt, stabiliseringsmedel (E450, E451), antioxidationsmedel (E301), glukos.

Produktnummer
17055

EAN-kod
2396256500004

Näringsinnehåll

Energi kcal 181 kcal
Energi kJ 753 kJ
Fett 13 g
- varav mättat fett 4.9 g
Kolhydrat 0 g
- varav sockerarter 0 g
Protein 16 g
Fiber 0 g
Salt 1.4 g
Laktos 0 g

Tillredningstips

Ta den färska, ofrysta skinkan i rumstemperatur ca 5 timmar innan den ska stekas. Skinkan bör ha en innertemperatur på ca +10 °C innan den läggs in i ugnen. STEKNING: Värm ugnen till 100 °C. Avlägsna skinkans förpackning. Lägg skinkan i en stekpåse och sedan in i ugnen med svålsidan uppåt. Du kan också steka skinkan utan stekpåse. Lägg då skinkan på ugnsgallret och placera en djup ugnsform under. Häll vatten i ugnsformen. Vattnet hindrar fettet från att bränna fast i ugnsformen. Stek skinkan i 1,5 - 2 timmar/kg. Ta ut skinkan ur ugnen när stektermometern visar 74 °C. Vill du ha en extra mör skinka steker du den till 83 °C.