Festskinka av lantgris utan lägg färsk ca 1,5 kg
Köttinnehåll
84%
Vikt
1.5kg
Produktinformation
Ingredienser
Finländskt griskött (84 %), vatten, salt, stabiliseringsmedel (E450, E451), antioxidationsmedel (E301), glukos.
Produktnummer
17055
EAN-kod
2396256500004
Näringsinnehåll
Energi kcal | 181 kcal |
Energi kJ | 753 kJ |
Fett | 13 g |
- varav mättat fett | 4.9 g |
Kolhydrat | 0 g |
- varav sockerarter | 0 g |
Protein | 16 g |
Fiber | 0 g |
Salt | 1.4 g |
Laktos | 0 g |
Tillredningstips
Ta den färska, ofrysta skinkan i rumstemperatur ca 5 timmar innan den ska stekas. Skinkan bör ha en innertemperatur på ca +10 °C innan den läggs in i ugnen. STEKNING: Värm ugnen till 100 °C. Avlägsna skinkans förpackning. Lägg skinkan i en stekpåse och sedan in i ugnen med svålsidan uppåt. Du kan också steka skinkan utan stekpåse. Lägg då skinkan på ugnsgallret och placera en djup ugnsform under. Häll vatten i ugnsformen. Vattnet hindrar fettet från att bränna fast i ugnsformen. Stek skinkan i 1,5 - 2 timmar/kg. Ta ut skinkan ur ugnen när stektermometern visar 74 °C. Vill du ha en extra mör skinka steker du den till 83 °C.