Teriyaki-skinka
23min (varav 20min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
Kinkun kuorrutus
- 0.5 dl teriyakisås
- 2 msk majonnäs
- 2 tsk chilikastiketta
- 2 tsk sesamfrön
- 1 msk gräslök
Instruktioner
Tag skinkan i rumstemperatur cirka 4 timmar innan tillagning. Innertemperaturen bör vara cirka +10 grader när du börjar tillaga den.
Ta skinkan ur förpackningen. Lägg i stekpåse och förslut påsen. Placera skinkan i en ugnsform men gör ett litet hål i stekpåsen. Stick en termometer i skinkans mitt.
Stek skinkan till 100 grader i 1,5–2 timmar per kilo tills innertemperaturen visar 74 grader. Låt skinkan vila i stekpåsen cirka en timme efter tillagning.
Avlägsna nätet, svålen och en del av ytfettet med en vass kniv. Placera skinkan i en ugnsform.
Rosta sesamfrön i torr stekpanna tills de får gyllene färg.
Blanda majonnäs med chilisås. Hacka gräslök fint.
Skär ett rutmönster i skinkans yta med en kniv. Pensla med teriyakisås och griljera skinkan i 250 grader i cirka 10 minuter. Pensla med mer teriyakiglasyr under griljeringen och håll koll så att ytan inte bränns.
Fyll en spritspåse med majonnäs och gör ränder på skinkans yta. Toppa med rostade sesamfrön och hackad gräslök.
Tips
Kokeile myös Maatiaispossun valmiiksi kypsää juhlakinkkua!
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 150 g | |
---|---|---|
Energi | 1265 kJ / 304 kcal | 1897 kJ / 456 kcal |
Fett | 22.1 g | 33.2 g |
- varav mättat fett | 7.5 g | 11.3 g |
Kolhydrat | 2.5 g | 3.7 g |
- varav sockerarter | 2.2 g | 3.4 g |
Protein | 24 g | 36 g |
Fiber | 0.1 g | 0.2 g |
Salt | 2.2 g | 3.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.