Hoppa till innehållet
Festskinka av lantgris benfri fryst ca 1,5 kg
Festskinka av lantgris benfri fryst ca 1,5 kg

Festskinka av lantgris benfri fryst ca 1,5 kg

84%

1.5kg

Produktinformation

Ingredienser
Finländskt griskött (84 %), vatten, salt, stabiliseringsmedel (E450, E451), antioxidationsmedel (E301), glukos.

Produktnummer
17056

EAN-kod
2396257400006

Näringsinnehåll

Energi kcal 181 kcal
Energi kJ 753 kJ
Fett 13 g
- varav mättat fett 4.9 g
Kolhydrat 0 g
- varav sockerarter 0 g
Protein 16 g
Fiber 0 g
Salt 1.4 g
Laktos 0 g

Tillredningstips

UPPTINING: Ta ut den frysta skinkan och låt den tina i kylskåp ca 1 dag innan den ska stekas. Ta den tinade skinkan i rumstemperatur ca 4 timmar innan den ska stekas. Skinkan bör ha en innertemperatur på ca +10 °C innan den läggs in i ugnen. STEKNING: Värm ugnen till 100 °C. Avlägsna skinkans förpackning. Lägg skinkan i en stekpåse och sedan in i ugnen med svålsidan uppåt. Du kan också steka skinkan utan stekpåse. Lägg då skinkan på ugnsgallret och placera en djup ugnsform under. Häll vatten i ugnsformen. Vattnet hindrar fettet från att bränna fast i ugnsformen. Stek skinkan i 1,5 - 2 timmar/kg. Ta ut skinkan ur ugnen när stektermometern visar 74 °C. Vill du ha en extra mör skinka steker du den till 83 °C.