Hoppa till innehållet
festskinka av lantgris benfri djupfryst ca 3 kg
festskinka av lantgris benfri djupfryst ca 3 kg

festskinka av lantgris benfri djupfryst ca 3 kg

Snellmans festskinkor framställs på ett traditionellt tillredningssätt, där skinkan får vila ett dygn efter saltningen innan den packas. Då rinner all extra saltvätska av, och resultatet blir en saftigare skinka. Köttet är naturligtvis GM-fritt griskött av lantgris från våra familjegårdar. Den 3 kg stora festskinkan passar perfekt som kronjuvel på julbordet för ett mindre sällskap. Produkten säljs som frusen.

84%

3kg

Produktinformation

Ingredienser
Griskött (ursprung Finland), vatten, salt, stabiliseringsmedel (E450, E451), antioxidationsmedel (E301), glukos.

Produktnummer
17049

EAN-kod
2396225000009

Näringsinnehåll

Energi kcal 140 kcal
Energi kJ 583 kJ
Fett 8.4 g
- varav mättat fett 3 g
Kolhydrat 0 g
- varav sockerarter 0 g
Protein 16 g
Salt 1.4 g

Tillredningstips

UPPTINING: Ta ut den frysta skinkan och låt den tina i kylskåp ca 1 dag innan den ska stekas. Ta den tinade skinkan i rumstemperatur ca 4 timmar innan den ska stekas. Skinkan bör ha en innertemperatur på ca +10 °C innan den läggs in i ugnen. STEKNING: Värm ugnen till 100 °C. Avlägsna skinkans förpackning. Lägg skinkan i en stekpåse och sedan in i ugnen med svålsidan uppåt. Du kan också steka skinkan utan stekpåse. Lägg då skinkan på ugnsgallret och placera en djup ugnsform under. Häll vatten i ugnsformen. Vattnet hindrar fettet från att bränna fast i ugnsformen. Stek skinkan i 1,5 - 2 timmar/kg. Ta ut skinkan ur ugnen när stektermometern visar 74 °C. Vill du ha en extra mör skinka steker du den till 83 °C.