Maatiaispossun juhlakinkku luuton pakaste n. 3 kg
Maatiaispossun juhlakinkkuun valmistetaan kokonaisesta kinkusta perinteisesti harmaasuolaamalla, ja sen annetaan vetäytyä vuorokausi ennen pakkaamista. Näin kinkku ei kutistu liikaa uunissa, ja se säilyttää mehevyytensä. Liha on tietysti kotimaista GMO-vapaata maatiaispossua perhetiloilta. N. 3 kg kinkku on sopiva juhlapöydän herkku pienemmälle seurueelle. Tuote on pakastettu.
Lihapitoisuus
84%
Paino
3kg
Tuotetiedot
Ainekset
Porsaanliha (alkuperä Suomi), vesi, suola, stabilointiaineet (E450, E451), hapettumisenestoaine (E301), glukoosi.
Tuotenumero
17049
EAN-koodi
2396225000009
Ravintosisältö
Energia kcal | 140 kcal |
Energia kJ | 583 kJ |
Rasva | 8.4 g |
- josta tyydyttynyttä | 3 g |
Hiilihydraatit | 0 g |
- josta sokereita | 0 g |
Proteiini | 16 g |
Suola | 1.4 g |
Valmistusohje
SULATUS: Ota pakastettu kinkku sulamaan jääkaappiin noin 1 päivää ennen paistamista. Ota sulanut kinkku huoneenlämpöön n. 4 tuntia ennen paistamista. Kinkun sisälämpötilan olisi hyvä olla n. +10 °C ennen paistamisen aloittamista. PAISTO: Lämmitä uuni 100 °C:een. Poista kinkku pakkauksestaan. Laita paistopussiin ja sen jälkeen uuniin kamara ylöspäin. Voit paistaa kinkun myös ilman paistopussia. Laita kinkku ritilälle ja aseta alle syvä uunipelti, jonka pohjalle on kaadettu vettä. Vesi estää rasvan palamisen kiinni peltiin. Paista kinkkua 1,5 - 2 tuntia/kg. Ota kinkku uunista, kun lämpömittari osoittaa 74 °C. Jos haluat ylikypsän kinkun, paista 83 °C:een.