Siirry sisältöön
Jäinen kinkku suoraan uuniin

Jäinen kinkku suoraan uuniin

Kinkkuvinkit

Monesti joulun tienoilla meille tulee kyselyjä tehdä, kun kinkun sulatus on kaiken kiireen keskellä unohtunut eikä aikaa ole enää riittävästi ennen kuin joulukinkku pitäisi saada uuniin. Ei hätää, laitoimme kunnon maatiaispossun kinkun jäisenä uuniin ja testasimme. Kinkusta tuli erittäin hyvä. Jopa niin hyvä, että mietimme pitäisikö se oikeasti valmistaakin näin. Lientäkin jäi kastiketta varten. Kinkun paistaminen jäisenä on siis on mahdollista, tässä ohje.

Valmistusohjeet:

 

1. Poista kinkun muovipakkaus. Kääri kinkku tuplafolioon ja laita uunipellille. Kaada reilusti vettä pellille ja laita 75-80 asteiseen uuniin.

 

 

2. Noin viiden tunnin kuluttua, tai kun kinkku on sulanut riittävästi, voit laittaa paistomittarin. Kun kinkun sisälämpötila on noin 40 astetta voit halutessasi nostaa uunin lämpöä 100 asteeseen. Voit myös paistaa kinkun 78-85 asteessa alusta loppuun. Kolmen kilon kinkulla tähän menee aikaa noin 12-14 tuntia.

 

 

3. Kun kinkku on valmis, ota paistoliemi talteen. Asettele sitä varten foliossa oleva kinkku kattilan päälle ja tökkää folioon reikä. Näin saat kinkun liemen helposti talteen. Poista kinkun verkko.

 

 

4. Kuorruta kinkku (tai tee kuin me: syö se heti).

 

 

5. Kinkku on valmis nautittavaksi!

Muuta joulukinkun valmistamiseen liittyvää:

Joko luit muut vinkkimme joulukinkkuun liittyen?

Joulukinkun valinta

Joulukinkun paistaminen

Joulukinkku ohje

Joulukinkun keittäminen