Siirry sisältöön
Joulukinkun valinta 2

Joulukinkun valinta

Joulu on vain kerran vuodessa, joten joulukinkun valintaan kannattaa panostaa. Suosituksemme juhlapöydän kruunuksi on ainutlaatuisen suomalainen, Snellmanin Kunnon maatiaispossun juhlakinkku.

Jos et ehdi lukea koko juttua, tässä tiivistettynä:

  • Snellmanilla on oma Kunnon maatiaispossu, joka ruokitaan gm-vapaasti.
  • Valmistustavan vuoksi Snellmanin kinkut eivät kuiva liikaa paiston yhteydessä.
  • 3 kg:n kinkku riittää noin 12 hengelle syöjistä riippuen (noin 200 g/ruokailija).
  • Valitse suomalainen, koska meillä ei käytetä tarpeettomia ennaltaehkäiseviä antibiootteja.

Lue myös: 4 syytä valita Snellmanin joulukinkku

Näin valitset kinkun

Jos se mitä syöt on sinulle tärkeää, on hyvä tietää että possuissakin on eroja. Kinkkua ostettaessa kannattaakin huomioida pari tärkeää seikkaa, kuten lihan alkuperä ja siihen liittyvät asia aina kasvatustavasta ruokintaan ja hyvinvointiin. Valintaan vaikuttaa tietenkin myös syöjien määrä. Mutta tiesitkö, että valmistustavoissakin on eroja?

Kunnon maatiaispossun juhlakinkku

Valitse suomalainen joulukinkku

Suomalainen kinkku on turvallinen valinta mm. siksi, että Suomessa possuja ei lääkitä tarpeettomasti antibiooteilla ennaltaehkäisevästi monien muiden maiden tavoin. Snellmanin Kunnon maatiaispossut ruokitaan pääosin viljalla ja geenimuuntelemattomalla rehulla. Eli puhutaan luonnollisesti ruokitusta viljapossusta. Se kasvaa suomalaisilla perhetiloilla ja sitä kasvattavat Suomen tyytyväisimmät tuottajat. Lisäksi Snellman tekee ainoana kotimaisena toimijana vapaaehtoista Welfare Quality –tutkimusta, jossa tutkitaan sikojen hyvinvointia tiloilla yksilönä. Kunnon maatiaispossu on tälläkin tavoin ainutlaatuisen suomalainen. Lue lisää miksi Snellmanilla on oma possu.

Valitse kinkku, joka ei kutistu liikaa uunissa

Kaikki Snellmanin juhlakinkut tehdään perinteisellä menetelmällä, jossa kinkkujen annetaan levähtää suolaamisen jälkeen vuorokausi ennen kuin ne pakataan. Näin ylimääräinen neste valuu kinkuista, eivätkä ne kutistu paiston yhteydessä liikaa. Herkullista kinkun lientä muodostuu sopivasti ja silti jää vielä syötävääkin.

Tutustu maailman suomalaisimpaan possuun!

Valitse oikean kokoinen joulukinkku

Joulukinkun valintaan vaikuttaa myös syöjien määrä. 3 kg:n kinkku riittää noin 12 hengelle, 7 kg:n potkallisesta kinkusta syö noin 30 henkeä. Jos kinkkua on tarkoitus syödä pariin otteeseen, puolita ruokailijoiden määrä. Sopiva keskiarvo on noin 200 g / ruokailija, mutta kannattaa varautua enempään.

Kun kinkku on valittu

Kun kinkku on valittu, on aika ryhtyä suunnittelemaan sen valmistusta. Käteviin vinkkeihimme pääset tästä:

Kinkun sulatus
Kinkun paistaminen
Kinkun keittäminen