Siirry sisältöön
Joulukinkun keittäminen

Joulukinkun keittäminen

Joulukinkun voi halutessaan myös keittää paistamisen sijaan. Joidenkin mielestä hitaasti poreilevassa liemessä keitetty kinkku kypsyy vieläkin lempeämmin kuin uunissa. Keittäminen on myös hyvä vaihtoehto mikäli paistaminen ei ole mahdollista. Joulukinkun keittäminen on varsin helppoa.

Snellmanin kunnon joulunkinkut valmistetaan maailman suomalaisimmasta possusta, nimittäin omasta maatiaispossustamme. Lue täältä mikä tekee maatiaispossustamme ainutlaatuisen: www.snellman.fi/fi/maatiaispossu

Tutustu maailman suomalaisimpaan possuun!

Näin keität joulukinkun

Joulukinkun keittämistä varten tarvitset niin ison kattilan, että kinkku mahtuu siihen kokonaan. Kinkku keitetään miedolla lämmöllä, jolloin lopputulos on paras mahdollinen. Keittoliemen voi maustaa monella tavalla, mutta mausteiksi sopivat esimerkiksi merisuola, kokonaiset maustepippurit ja mustapippurit, laakerinlehdet, sipuli, porkkanat ja tuoreet yrtit kuten timjami.

Joulukinkun keitto-ohje:

  1. Ota kinkku pakkauksestaan ja huuhtele se vedellä. Jätä verkko kinkun päälle, jotta kinkku pysyy kasassa keittämisen ajan.
  2. Paina paistomittari kinkun paksuimpaan kohtaan.
  3. Laita kinkku kattilaan ja lisää vettä niin, että kinkku peittyy.
  4. Lisää keitinveteen mausteeksi esimerkiksi 1 tl maustepippureita, 2 laakerinlehteä, 2 porkkanaa, 1 sipuli, 1 tl mustapippureita, 1 tl merisuolaa ja nippu timjamia.
  5. Keitä joulukinkkua noin tunti per kilo tai kunnes lämpömittari näyttää 85 astetta.
  6. Nosta kinkku liemestä jäähtymään. (tai sammuta hella ja anna kinkun jäähtyä liemessä, jolloin liemen maku voimistuu.)
  7. Tämän jälkeen voit keittää liemen kasaan , jolloin saat siitä herkullisen kastikkeen. Tarkista maku ja laimenna tarvittaessa vedellä.
  8. Poista verkko ja kamara kinkusta ja kuorruta halutessasi uunissa. Ohjeet kuorrutukseen täällä.

Muita tapoja keittää kinkku

Veden sijaan voit keittää kinkun vaikkapa omenamehussa, Coca-Colassa, Punaviinissä tai valkoviinissä. Coca-Colassa keitetty kinkku lienee sieltä erikoisemmasta päästä, mutta pitihän sekin testata ja tulos yllätti toimivuudellaan.

4 syytä valita Snellmanin joulukinkku

Viinissä keitetty kinkku:

1 pullo puna- tai valkoviiniä
1 sipuli
1 tl valkopippuria
2 laakerinlehteä

Asettele kinkku kattilaan ja täytä kattila vedellä niin että kinkku peittyy. Anna kiehua noin puoli tuntia ja kuori vaahto pois. Kaada vesi pois ja lisää viini tilalle, lisää myös muut ainekset. Keitä kunnes kinkun sisälämpötila on 70 astetta.

Anna kinkun jäähtyä, poista verkko ja kamara. Kuorruta kinkku.

Kinkun kypsentäminen muilla tavoin

Mikäli keittäminen ei kaikesta huolimatta puhuttele, voit noudattaa käteviä paisto-ohjeitamme:

Joulukinkun paistaminen