Festskinka av lantgris benfri djupfryst ca 5 kg
Snellmans festskinkor framställs på ett traditionellt tillredningssätt, där skinkan får vila ett dygn efter saltningen innan den packas. Då rinner all extra saltvätska av, och resultatet blir en saftigare skinka. Köttet är naturligtvis GM-fritt griskött av lantgris från våra familjegårdar. Den 5 kg stora festskinkan passar perfekt som kronjuvel på julbordet även för ett lite större sällskap. Produkten säljs som frusen.
Köttinnehåll
84%
Vikt
5kg
Produktinformation
Ingredienser
Finländskt griskött (84%), vatten, salt, stabiliseringsmedel (E450, E451), antioxidationsmedel (E301), glukos.
Produktnummer
17044
EAN-kod
2396267200009
Näringsinnehåll
Energi kcal | 140 kcal |
Energi kJ | 583 kJ |
Fett | 8.4 g |
- varav mättat fett | 3 g |
Kolhydrat | 0 g |
- varav sockerarter | 0 g |
Protein | 16 g |
Salt | 1.3 g |
Tillredningstips
UPPTINING: Ta ut den frysta skinkan och låt den tina i kylskåp ca 1 dag innan den ska stekas. Ta den tinade skinkan i rumstemperatur ca 4 timmar innan den ska stekas. Skinkan bör ha en innertemperatur på ca +10 °C innan den läggs in i ugnen. STEKNING: Värm ugnen till 100 °C. Avlägsna skinkans förpackning. Lägg skinkan i en stekpåse och sedan in i ugnen med svålsidan uppåt. Du kan också steka skinkan utan stekpåse. Lägg då skinkan på ugnsgallret och placera en djup ugnsform under. Häll vatten i ugnsformen. Vattnet hindrar fettet från att bränna fast i ugnsformen. Stek skinkan i 1,5 - 2 timmar/kg. Ta ut skinkan ur ugnen när stektermometern visar 74 °C. Vill du ha en extra mör skinka steker du den till 83 °C.