Hoppa till innehållet
Ugnsbakad festskinka av lantgris ca1,5 kg
Ugnsbakad festskinka av lantgris ca1,5 kg

Ugnsbakad festskinka av lantgris ca1,5 kg

Den helstekta festskinkan gör julen till en dans! Snellmans festskinkor framställs på ett traditionellt tillredningssätt, där skinkan får vila ett dygn efter saltningen innan den packas. Då rinner all extra saltvätska av, och resultatet blir en saftigare skinka. Köttet är naturligtvis GM-fritt griskött av lantgris från våra familjegårdar.

101g

100g per produkt

1.5kg

Produktinformation

Ingredienser
Skinka (ursprung Finland), salt, stabiliseringsmedel (E450,E451), glukos, antioxidationsmedel (E301).

Produktnummer
13591

EAN-kod
2396260300003

Näringsinnehåll

Energi kcal 224 kcal
Energi kJ 932 kJ
Fett 16 g
- varav mättat fett 5.9 g
Kolhydrat 0 g
- varav sockerarter 0 g
Protein 20 g
Fiber 0 g
Salt 1.7 g
Laktos 0 g

Tillredningstips

Glasera den kokta skinkan: Ta bort nätet, höljet och lite av ytfettet med en vass kniv. Blanda 3 msk senap och ett ägg och smörj blandningen på skinkan. Strö lite skorpmjöl på. Garnera skinkan i ugnen, 250 °C tills garneringen är gyllenbrun (ca 10–15 min). Övervaka skinkan hela tiden, så att garneringen inte bränns.

Välmognat

Välmognat