Hoppa till innehållet
Gris innerfile med bearnaise och madeirasas

Gris innerfile med bearnaise och madeirasas

Innerfilé av lantgris ca 690 g

4

Medel

Gris innerfilé Black & White passar bra med till exempel pariserpotatis och en fräsch sallad. Denna möra och köttiga maträtt vill man servera gång på gång. Testa vårt väl beprövade recept!

Ingredienser

Bearnaisesås
  • 150 g smör
  • 1 gullök
  • 1 nypa vitpeppar
  • 2 msk vitvinsvinäger
  • 4 msk vatten
  • 2 äggula
  • 2 msk dragon
  • 2 msk strimlad färsk persilja
Madeirasås
  • 4 schalottenlök
  • 1 vitlökslyftor
  • 1 morötter
  • 4 msk smör
  • 2 msk rörsocker
  • 1 dl balsamico
  • 2 dl madeira
  • 2 msk kalvbuljong
  • 2 dl vatten
  • 0.5 tsk salt
  • 0.5 tsk svartpeppar
  • 1.5 msk mörk maizena
Dessutom

Instruktioner

Grisnoisetter
  1. Ta gris innerfilén i värme i god tid och skär den i ca 4 cm tjocka bitar.
  2. Bryn grisnoisetterna, ca 2–3 minuter per sida och lägg dem i en ugnsform.
  3. Lägg formen i ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
  4. Tillred såserna och servera Gris innerfilé Black & White med till exempel pariserpotatis och en fräsch sallad.
Bearnaisesås
  1. Finhacka löken.
  2. Koka upp vinäger, 2 msk vatten, lök och vitpeppar i en kastrull.
  3. När vattnet har avdunstat, tillsätt ytterligare 2 msk vatten och låt också det avdunsta.
  4. Lägg kastrullen i vattenbad och tillsätt äggulorna en i gången, vispa med elvisp.
  5. Tillsätt en aningen smält smör, vispa såsen hela tiden.
  6. Avsluta med att tillsätta färska örter. Servera.
Madeirasås
  1. Skala och hacka lök, vitlök och morot.
  2. Bryn i panna med smör.
  3. Tillsätt socker och låt karamelliseras (sockret ska bli ljusbrunt).
  4. Tillsätt balsamico och madeira. Låt koka en stund.
  5. Tillsätt fond och vatten, låt såsen koka på medelvärme i 20 minuter.
  6. Krydda med salt och peppar.
  7. Sila såsen och red av med maizena.

Näringsinnehåll

/ 100g / servering 300 g
Energi 1030 kJ / 247 kcal 3090 kJ / 742 kcal
Fett 16.6 g 49.8 g
- varav mättat fett 10.1 g 30.4 g
Kolhydrat 9.3 g 27.8 g
- varav sockerarter 7 g 20.9 g
Protein 14 g 42 g
Fiber 0.6 g 1.8 g
Salt 0.6 g 1.9 g

Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.

Gris innerfilé Black & White passar bra med till exempel pariserpotatis och en fräsch sallad. Denna möra och köttiga maträtt vill man servera gång på gång. Testa vårt väl beprövade recept!

Kommentera, ge ett tips eller ställ en fråga

* Obligatoriska fält

Spara

Till inköpslistan