Gris innerfile med bearnaise och madeirasas
4
Medel
Ingredienser
Bearnaisesås
- 150 g smör
- 1 gullök
- 1 nypa vitpeppar
- 2 msk vitvinsvinäger
- 4 msk vatten
- 2 äggula
- 2 msk dragon
- 2 msk strimlad färsk persilja
Madeirasås
- 4 schalottenlök
- 1 vitlökslyftor
- 1 morötter
- 4 msk smör
- 2 msk rörsocker
- 1 dl balsamico
- 2 dl madeira
- 2 msk kalvbuljong
- 2 dl vatten
- 0.5 tsk salt
- 0.5 tsk svartpeppar
- 1.5 msk mörk maizena
Dessutom
Instruktioner
Grisnoisetter
Ta gris innerfilén i värme i god tid och skär den i ca 4 cm tjocka bitar.
Bryn grisnoisetterna, ca 2–3 minuter per sida och lägg dem i en ugnsform.
Lägg formen i ugnen i 175 grader ca 15 minuter.
Tillred såserna och servera Gris innerfilé Black & White med till exempel pariserpotatis och en fräsch sallad.
Bearnaisesås
Finhacka löken.
Koka upp vinäger, 2 msk vatten, lök och vitpeppar i en kastrull.
När vattnet har avdunstat, tillsätt ytterligare 2 msk vatten och låt också det avdunsta.
Lägg kastrullen i vattenbad och tillsätt äggulorna en i gången, vispa med elvisp.
Tillsätt en aningen smält smör, vispa såsen hela tiden.
Avsluta med att tillsätta färska örter. Servera.
Madeirasås
Skala och hacka lök, vitlök och morot.
Bryn i panna med smör.
Tillsätt socker och låt karamelliseras (sockret ska bli ljusbrunt).
Tillsätt balsamico och madeira. Låt koka en stund.
Tillsätt fond och vatten, låt såsen koka på medelvärme i 20 minuter.
Krydda med salt och peppar.
Sila såsen och red av med maizena.
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 300 g | |
---|---|---|
Energi | 1030 kJ / 247 kcal | 3090 kJ / 742 kcal |
Fett | 16.6 g | 49.8 g |
- varav mättat fett | 10.1 g | 30.4 g |
Kolhydrat | 9.3 g | 27.8 g |
- varav sockerarter | 7 g | 20.9 g |
Protein | 14 g | 42 g |
Fiber | 0.6 g | 1.8 g |
Salt | 0.6 g | 1.9 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.