Bratwurst med gräddig surkålsstuvning och currysås

Bratwurst, hapankaalihauduke ja currykastike

Präktiga grillade bratwurstar med två spännande såser.

4 60 min

Ingredienser

  • 2 Bratwurst
Gräddig surkålsstuvning:
  • 1 klick smör
  • 300 g surkål
  • 1 lök
  • 2 dl matlagningsgrädde
  • mald svartpeppar
  • 1 nypa salt
  • 1 nypa socker
  • 1 kruka salvia
Mörk currysås:
  • 3 dl vatten
  • 1 köttbuljongtärning
  • 2 msk curry
  • 2 msk honung
  • 1 nypa mald svartpeppar
  • 1 msk tomatpuré
  • 1 msk maizena

Gör så här

  1. Surkålsstuvning:
  2. Skölj surkålen i ett durkslag under rinnande vatten, så får du bort syran ur kålen. Skär löken i klyftor. Värm smöret i stekpannan och hetta snabbt upp lök och kål. Tillsätt matlagningsgrädde och låt sjuda i ca 5–10 minuter. Smaka av med peppar, salt och en gnutta socker.
  3. Currysås: Blanda ingredienserna i en kastrull, hetta upp och red av med maizena. Kom ihåg att använda ordentligt med curry så du får en god och smakrik sås. Grilla bratwurstarna och servera rykande heta med surkål och currysås.
Korvar All Natural

”Våra All Natural-produkter är helt tillsatsfria. Det kanske låter enkelt, men det innebar många års arbete för att få produkterna så bra som vi ville ha dem. Lösningen var i slutändan att tillsätta ännu mera kött och testa olika kryddblandningar. Nu kan man enkelt konstatera att det minsann lönade sig.”

Kim, produktutvecklare

Rate

Dela

Kommentarer

Fler recept