Chili con carne i ugn
1h (varav 40min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
Chili con carne
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 700 g
- 3 röd chili
- 1 lök
- 1.5 tsk salt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 1 tsk chilikrydda
- 2 tsk oregano
- 2 brk vita bönor i tomatsås
- 400 g tomatkross
- 4 bitar mörk choklad
- 3 vitlökslyftor
- 1 Garnering
Garnering
- 200 g gräddfil
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 msk sirap
- 1 citronsaft och skal
- 2 dl emmental ost, riven
- 8 dl kokt ris
Instruktioner
Låt malet köttet stå i rumstemperatur medan du tillreder resten av ingredienserna. Stycka chili, lök och vitlöksklyftor. Bryn köttet med den styckade chilin, löken och vitlöken.
Tillägg kryddorna, bönorna, den krossade tomaten och chokladen. Låt blandningen koka i ca 5-10 min, häll den i en ugnsform och jämna ut. Låt det svalna.
Koka riset och blanda ingredienserna för garnityren. Sprid blandingen på den svala chili-maletkött blandningen. Tillägg osten på ytan.
Stek i ugn vid 225 grader i 20-25 min tills ytan är vackert brun och knaprig.
Tips
Vinkki!
Katso myös meidän toinen, perinteisempi ja nopeampi resepti chili con carnelle.
Kokeilunhaluisille suosittelemme myös tätä chili con lenkki -reseptiä, jossa nimensä mukaisesti käytetään jauhelihan sijasta lenkkimakkaraa
Näringsinnehåll
/ 100g | / servering 400 g | |
---|---|---|
Energi | 793 kJ / 190 kcal | 3173 kJ / 761 kcal |
Fett | 10.7 g | 42.8 g |
- varav mättat fett | 5.2 g | 21 g |
Kolhydrat | 11.6 g | 46.3 g |
- varav sockerarter | 3.6 g | 14.2 g |
Protein | 10 g | 38 g |
Fiber | 2.6 g | 10.5 g |
Salt | 0.8 g | 3.3 g |
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.