 
        
              Chili con carne i ugn
Malet kött av gris och nöt 23 % 700 g1h (varav 40min aktiv)
6
Lätt
Ingredienser
Chili con carne
- 1 pkt Snellman Malet kött av gris och nöt 23 % 700 g
- 3 röd chili
- 1 lök
- 1.5 tsk salt
- 1 tsk grovmald svartpeppar
- 1 tsk chilikrydda
- 2 tsk oregano
- 2 brk vita bönor i tomatsås
- 400 g tomatkross
- 4 bitar mörk choklad
- 3 vitlökslyftor
- 1 Garnering
Garnering
- 200 g gräddfil
- 1 ägg
- 1 tsk salt
- 1 msk sirap
- 1 citronsaft och skal
- 2 dl emmental ost, riven
- 8 dl kokt ris
Instruktioner
- Låt malet köttet stå i rumstemperatur medan du tillreder resten av ingredienserna. Stycka chili, lök och vitlöksklyftor. Bryn köttet med den styckade chilin, löken och vitlöken.
- Tillägg kryddorna, bönorna, den krossade tomaten och chokladen. Låt blandningen koka i ca 5-10 min, häll den i en ugnsform och jämna ut. Låt det svalna.
- Koka riset och blanda ingredienserna för garnityren. Sprid blandingen på den svala chili-maletkött blandningen. Tillägg osten på ytan.
- Stek i ugn vid 225 grader i 20-25 min tills ytan är vackert brun och knaprig.
Tips
Perinteisen, nopeasti pannussa valmistuvan chili con carne -reseptin löydät täältä.
Näringsinnehåll
| / 100g | / servering 400 g | |
|---|---|---|
| Energi | 793 kJ / 190 kcal | 3173 kJ / 761 kcal | 
| Fett | 10.7 g | 42.8 g | 
| - varav mättat fett | 5.2 g | 21 g | 
| Kolhydrat | 11.6 g | 46.3 g | 
| - varav sockerarter | 3.6 g | 14.2 g | 
| Protein | 10 g | 38 g | 
| Fiber | 2.6 g | 10.5 g | 
| Salt | 0.8 g | 3.3 g | 
Informationen om näringsinnehållet är riktgivande. Kontrollera produkternas lämplighet för specialdieter på förpackningarna. Källa: Institutet för hälsa och välfärd, Fineli.
 
           
           
          