Chorizo-nässelpasta
4
Detta recept från Aromipaja bloggen var med i vår tävling “All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.
Ingredienser
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
- 0.5 l färska nässelblad
- 1 knippa stjälkar av vårlök
- 200 g champinjon (ekologisk)
- 0.5 lime
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk smör
- 1 tsk salt
- 1 tsk krossad svartpeppar
- 300 g fettuccine färskpasta
- 80 g pinjenötter
- 2 dl ruccola groddar till garnering
Instruktioner
Plocka färska nässelblad, skölj under kallt vatten och pressa dem torra. Hacka vårlöken och champinjonerna. Tillsätt smör i kastrullen och fräs vårlöken och champinjonerna i fem minuter. Tillsätt nässelbladen, saften ur en halv lime, vispgrädde, salt och krossad svartpeppar. Koka blandningen i fem minuter
Koka pastan i rikligt saltat vatten enligt instruktionerna på paketet. Lämplig koktid för färskpasta är ca 1-3 minuter. Sila pastan noggrant
Rosta pinjenötterna i en torr och varm stekpanna i ett par minuter. Nötterna är klara när ytan har fått en guldbrun färg och en god doft frigörs
Skär chorizokorven i tunna skivor. Stek dem tills de har fått en fin färg. Inget fett krävs i stekpannan
Blanda ihop chorizo-nässelsoppan, chorizon och pastan innan servering. Lägg upp blandningen på serveringsfat och dekorera med pinjenötter och ruccolagroddar.