Hoppa till innehållet
Chorizo-nässelpasta

Chorizo-nässelpasta

4

Detta recept från Aromipaja bloggen var med i vår tävling “All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
  • 0.5 l färska nässelblad
  • 1 knippa stjälkar av vårlök
  • 200 g champinjon (ekologisk)
  • 0.5 lime
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk smör
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk krossad svartpeppar
  • 300 g fettuccine färskpasta
  • 80 g pinjenötter
  • 2 dl ruccola groddar till garnering

Instruktioner

Plocka färska nässelblad, skölj under kallt vatten och pressa dem torra. Hacka vårlöken och champinjonerna. Tillsätt smör i kastrullen och fräs vårlöken och champinjonerna i fem minuter. Tillsätt nässelbladen, saften ur en halv lime, vispgrädde, salt och krossad svartpeppar. Koka blandningen i fem minuter

Koka pastan i rikligt saltat vatten enligt instruktionerna på paketet. Lämplig koktid för färskpasta är ca 1-3 minuter. Sila pastan noggrant

Rosta pinjenötterna i en torr och varm stekpanna i ett par minuter. Nötterna är klara när ytan har fått en guldbrun färg och en god doft frigörs

Skär chorizokorven i tunna skivor. Stek dem tills de har fått en fin färg. Inget fett krävs i stekpannan

Blanda ihop chorizo-nässelsoppan, chorizon och pastan innan servering. Lägg upp blandningen på serveringsfat och dekorera med pinjenötter och ruccolagroddar.

Pasta och pastasåser

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan