Hoppa till innehållet
Chorizo på jägarens vis

Chorizo på jägarens vis

2

Detta recept från Villiruoka bloggen var med i vår tävling “All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
Enbärssylt
  • En näve bär
  • En näve socker
  • en skvätt vatten
Svampröra:
  • matsutake svampar eller stensopp
  • lök
  • grädde
  • salt
Rödlök-äpplebrygd
  • lök
  • äpple
  • en näve socker och salt
Syrlig fräsch sallad:
  • ruccola
  • körsbärstomater
  • lingon
  • olja
  • ättika
  • En näve socker

Instruktioner

Krossa bär (t.ex. enbär) i en mortel. Tillsätt socker till en skvätt kokande vatten och koka snabbt ihop. Låt svalna

Fräs hackad lök, tillsätt blötlagda svampar (om du använder torkade), grädde och salt. Koka ihop

Skala och skiva löken och äpplena. Fräs i en panna och tillsätt socker och salt. Låt sjuda under lock

Gör salladen: Blanda ruccola, körsbärstomater och lingon. Häll på en blandning av rapsolja, ättikssprit och socker

Grilla korvarna och servera dem tillsammans med resten av tillbehören.

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan