Djävulskt kryddig Chorizo-Shakshuka
4
Detta recept från Jerryn keittiössä bloggen var med i vår tävling “All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.
Ingredienser
- 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
- 1 lök
- 0.5 röd paprika
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd chili
- 1 tsk svartpeppar, cayennepeppar och mald kummin
- 2 tsk paprikapulver
- 3 msk tomatpuré
- 2-3 ägg
- olivolja till stekning
Garnering:
- Hackad bladpersilja och gräslök, rostat lantbröd
Instruktioner
Bryn finhackad lök och paprika i en oljad gjutjärnspanna eller en stekpanna med höga kanter i ca 5 minuter
Tillsätt hackad chili och pressad vitlök och stek några minuter till. Tillsätt kryddor och rosta blandningen en stund. Tillsätt sedan tomatkross och tomatpuré och låt sjuda på låg värme i ett tiotal minuter tills såsen har dragit ihop sig lite
Bryn chorizo-korvarna i en stekpanna med olja och rör ner små bitar av dem i tomatsåsen. Om du vill kan du även lämna ett par korvar hela och sedan sätta dem överst på tomatsåsen
Peta små hål i såsen med en träsked och placera äggen i hålen. Fortsätt steka på svag värme i 10-15 minuter, tills äggen är färdiga. Själv låter jag helst gulorna vara rinnande, men det är en smaksak
Strö hackad persilja och gräslök över den färdiga shakshukan och servera med krispigt rostat bröd!