Hoppa till innehållet
Djävulskt kryddig Chorizo-Shakshuka

Djävulskt kryddig Chorizo-Shakshuka

4

Detta recept från Jerryn keittiössä bloggen var med i vår tävling “All Natural-smakresa”. I tävlingen utmanade vi finländska bloggare att skapa sitt eget recept med våra helt tillsatsfria All Natural-korvar.

Ingredienser

  • 1 pkt Snellman All Natural Chorizo
  • 1 lök
  • 0.5 röd paprika
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 röd chili
  • 1 tsk svartpeppar, cayennepeppar och mald kummin
  • 2 tsk paprikapulver
  • 3 msk tomatpuré
  • 2-3 ägg
  • olivolja till stekning
Garnering:
  • Hackad bladpersilja och gräslök, rostat lantbröd

Instruktioner

Bryn finhackad lök och paprika i en oljad gjutjärnspanna eller en stekpanna med höga kanter i ca 5 minuter

Tillsätt hackad chili och pressad vitlök och stek några minuter till. Tillsätt kryddor och rosta blandningen en stund. Tillsätt sedan tomatkross och tomatpuré och låt sjuda på låg värme i ett tiotal minuter tills såsen har dragit ihop sig lite

Bryn chorizo-korvarna i en stekpanna med olja och rör ner små bitar av dem i tomatsåsen. Om du vill kan du även lämna ett par korvar hela och sedan sätta dem överst på tomatsåsen

Peta små hål i såsen med en träsked och placera äggen i hålen. Fortsätt steka på svag värme i 10-15 minuter, tills äggen är färdiga. Själv låter jag helst gulorna vara rinnande, men det är en smaksak

Strö hackad persilja och gräslök över den färdiga shakshukan och servera med krispigt rostat bröd!

Grytor

Har du smakat än? 
Berätta vad du tyckte på Facebook.

Spara

Till inköpslistan